Nem biztonságos hely Magyarország a menekültek számára

2017. május 29. 09:26

Egy olasz bíróság döntése szerint Magyarország megsérti az EU Alapjogi Chartáját, az ország pedig így nem biztonságos hely a menekültek számára.

2017. május 29. 09:26

A legmagasabb szintű olasz közigazgatási bíróság, az államtanács május közepén hozott döntésében megtiltotta egy menekült Magyarországra szállítását a dublini egyezmény alapján amiatt, mert véleménye szerint 2015 júniusa óta annyit romlott Magyarországon a menedékkérők jogi helyzete és sérülnek az emberi jogaik, hogy az ország „a nemzetközi védelem minimális feltételeinek” sem tesz eleget, vagyis Magyarország megsérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját.

A közel száz NGO-t tömörítő Európai Menekültügyi Tanács (ECRE) a döntés kapcsán azt közölte: embertelen és megalázó bánásmódnak tenné ki az érintetteket, ha Magyarországra utaztatnák őket a dublini egyezmény keretében. Emlékeztet: az ECRE már márciusban arra szólította fel az európai országokat, hogy ne szállítsanak Magyarországra menekültek az emberteln körülmények miatt – írja a hvg.hu.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. május 29. 22:19
Senkinek sem csak a maffiózóknak.
Karbantartó9
2017. május 29. 22:06
Még pár ilyen hír, és jövőre négyötöd lesz, nem csak kétharmad! HAJRÁ!
mokány
2017. május 29. 11:46
Cervantes (a Don Quijote szerzője) , tengerészgyalogos katonaként harcolt a Lepantói csatában. A bal kezén, és az egyik lábán puskagolyótól sérült. (Fő művet évekkel később írta, jobb kézzel.)
választópolgár
2017. május 29. 11:46
Én még ott tartok, hogy miért is tartozom én, eltartási kötelezettséggel a saját gyerekeim helyett az indokolatlan számú gyereket gyártó túlszaporodott arab, afrikai és piréz, szállásterületét sáskaként lelakó, önfenntartó és önellátó működőképes társadalmat létrehozni képtelen, ámde erőszakos vallási fanatikus illegális határsértő gazdasági bevándorlók milliárdos tengerében a 15 milliós önmagát és európát a történelem során önfeláldozóan védelmező értékteremtő magyarság a védendő kisebbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!