Merkel: Ártatlan embereket tartanak fogva Törökországban

2017. július 19. 10:05

A német kancellár kiállt az Amnesty International munkatásainak szabadon engedéséért és nekiment a török igazságszolgáltatásnak.

2017. július 19. 10:05

Angela Merkel egy németországi rendezvényen szólalt fel az Amnesty International törökországi szervezetének letartóztatott munkatársai mellett, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az ellenzéki hittudós, Fethullah Gülen emberei – számolt be az Euronews. A kancellár szerint ártatlan emberek kerültek a török igazságszolgáltatás útvesztőjébe.

Az Amnesty International aktivistái hónapok óta nyújtanak jogi segítséget a Törökországban letartóztatottaknak. A szervezet helyi vezetője is a letartóztatottak között van, valamint egy svéd és egy német állampolgár fogva tartását is meghoszabbította a bíróság. Merkel kijelentette: a német kormány mindent megtesz, hogy segítsen ezeknek az embereket.

Az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója, John Dalhuisen szerint Erdoğan Törökországában nincs helye a kritikus civil társadalomnak.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 19. 23:53
Merkel: Ártatlan embereket tartanak fogva Törökországban Akitlosz: Németországba pedig nem ártatlan embereket telepítenek be tömegével és hagyják őket szabadon kószálni.
Akitlosz
2017. július 19. 17:58
"Az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója, John Dalhuisen szerint Erdoğan Törökországában nincs helye a kritikus civil társadalomnak." Az AI nem civil.
Akitlosz
2017. július 19. 17:58
Fogadni merek, hogy nem ment neki Merkel a török igazságszolgáltatásnak. Arról lenne fénykép vagy videó, ha igaz lenne.
Kanóc
2017. július 19. 17:43
Angéla bazmeg! Ártatlan emberek millióit terrorizáljátok moralizálva minden nap, még a véleményüket sem mondhatják el szabadon! És hozzátok a nyakukra az antiszemita csőcseléket tömegestül! Nudiztál volna a Tahrír téren évekkel ezelőtt, szelfizős liba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!