Barcelona: eltűnt egy hétéves kisfiú a merényletkor

2017. augusztus 19. 13:58

A hétéves ausztrál barcelonai gázolásos terrortámadás alatt tűnt el, édesanyja súlyosan megsérült. Még él a remény, hogy nem lett a gázolás áldozata.

2017. augusztus 19. 13:58

Egy hétéves ausztrál kisfiúnak veszett nyoma a csütörtök délutáni barcelonai gázolásos merényletben, a gyereket két napja nem találják - közölte szombaton sydneyi sajtótájékoztatóján Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő. „Egy ausztrál apróság, akinek az édesanyja súlyosan megsérült, eltűnt Barcelonában. Úgy gondolom, imádkoznunk kell érte” – mondta Turnbull, és a saját, illetve az országa nevében szolidaritását fejezte ki a spanyol néppel az iszlám terroristák elleni harcban.

Turnbull sajtótájékoztatójával nagyjából egy időben adott hírt a hétéves Julian Alessandro Cadman eltűnéséről a Fülöp-szigeteki kormány is. Sarah Arriola külügyi államtitkár szerint az eltűnt kisfiú egy 43 éves Fülöp-szigeteki nő gyermeke. Az asszony három-négy éve él Ausztráliában, és egy Fülöp-szigeteki unokatestvére esküvőjére utazott Barcelonába. Arriola szerint a merénylet utáni káoszban a kisfiút elsodorták az édesanyjától. A brit média viszont hírt adott arról, hogy az eltűnt kisfiú ausztrál-brit kettős állampolgár, mert az apja brit. Az apa, Andrew Cadman már elindult Sydneyből a katalán fővárosba, hogy segítsen felkutatni eltűnt fiát. 

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 13-an meghaltak, és több mint százhúszan megsebesültek. Órákkal később, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el.

A merényletek után a rendőrség Cabrils városában lelőtt öt terroristát, és – mint kiderült – egyikük, egy bizonyos Moussa Oukabir a barcelonai merénylet ötletgazdája és elkövetője volt. A spanyol média az előzetes nyomozási eredményekre hivatkozva jelentette, hogy egy 12 fős, többnyire 17 és 24 év közötti fiatalokból álló terroristasejt szervezhette meg mindkét gázolásos merényletet. A merényletet az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

(MTI)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2017. augusztus 20. 23:59
A pici fiu meghalt.
illiberator
2017. augusztus 19. 18:39
Ma is élhetne, ha nem a liberál-idióta gyilkosok irányítanák az EU-t.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 19. 16:35
"Még él a remény, hogy nem lett a gázolás áldozata." Nem szeretnék morbid lenni, vannak gyerekeim nekem is és nagyon remélem, hogy ez a kiskölyök sértetlenül előkerül, de feltételezem, hogy ha a gázolás áldozata lenne, már megtalálták volna. Nem gázolták le egész Spanyolországot...
balbako_
2017. augusztus 19. 15:36
Ez a gyerek, ha még él miket élhet át!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!