Betiltanák a burkát és a nikábot az alsó-szászországi iskolákban

2017. augusztus 05. 20:00

Bajorországban már korábban szélesebb tiltás született a teljes testet eltakaró ruhadarabok ellen, most az alsó-szászországi iskolákban tiltanák be a burkát és a nikábot.

2017. augusztus 05. 20:00

Németország Alsó-Szászország tartományának vezetése a helyi parlament egyhangú határozata után hamarosan bejelentheti a teljes testet takaró ruhadarabok – a burka és a nikáb – állami iskolákban történő viselésének tiltását – adja közre a The Local.

A két ruhadarab közötti különbség, hogy míg a burka az egész testet és a szemeket is beleértve eltakarja, a nikábon egy rést is hagynak a szemek számára.

Vannak, akik szerint az új szabályozás nem oldana meg semmit: egyes diáktanácsok szerint pusztán a ruhadarab betiltása nem jelentene megoldást a teljes testet takaró ruhát viselő diákok problémáira, mondván, hogy vallási ügyekben az iskoláknak nem szabadna beleszólniuk.

Az Alsó-Szászországi Tanárok Egyesülete ugyanakkor támogatja a tiltást: szerintük az iskoláknak a jogbiztonságot is szem előtt tartva tisztán kell látniuk egy konfliktushelyzetben. A helyi Török Szülők Csoportja is a tiltás mellett van, ők azzal érvelnek, hogy a teljes testet takaró ruhák megnehezítik, hogy a diákok teljes mértékben részt vehessenek az órákon.

Németországban az egyes tartományok feladata, engedélyezik-e a vallással kapcsolatos ruhadarabokat, így a muszlimok számára a nikábot és a burkát. Bajorországban például nemrégiben fogadtak el egy törvényt, mely számos közterületen tiltja meg ezen ruhák viselését – a törvény szerint sem óvodákban, sem egyetemeken, de még a szavazóhelyiségekben sem szabad ezeket viselni.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyari Béla
2017. augusztus 06. 22:12
de helyes csajok!
Rockpapa
2017. augusztus 06. 20:51
Kotrodjon haza ez a banda.Ez itt európa.
röviden
2017. augusztus 06. 12:48
Egy szó mint száz, ezek az alsó-szászok még nevelendőek.
Illieral
2017. augusztus 06. 12:45
1. Menjenek a faszomba a muszlimok. 2. De ez ilyen 22-es csapdája, demokráciában betiltani valaminek a viselését, az kicsit faramuci helyzet. Demokrácia védelmben kell korlátozni a demokráciát. Nehezen védhető álláspont. pedig kurvára indokolt lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!