Minden idők egyik legkeresettebb német könyve lett Sarrazin műve

2017. október 02. 21:42

A „Németország felszámolja önmagát” című könyv 2010-es megjelenése óta egyre aktuálisabb – mondta Szalai Zoltán a Kossuth Rádióban.

2017. október 02. 21:42

Thilo Sarazzin „Németország felszámolja önmagát” című műve mára minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált Németországban. Szalai Zoltán, a Matthias Corvinus Collegium igazgatója a 2010-ben megjelent és nagy port kavart, azóta egyre aktuálisabbá váló könyvről beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A szocdem kötődésű Thilo Sarrazin baloldali nézőpontból fogalmazta meg a muszlim bevándorlással kapcsolatos integrációs és szociális problémákról. Sarrazint nehezen lehetett rasszistázni és személyes elismertsége így valósággal áttörte a politikai korrektség falait – hangzott el a Kossuth Rádióban.

A „Németország felszámolja önmagát” minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált a német nyelvterületen, s a megjelenés utáni évben is többször újra kellett nyomtatni. 

A könyv nagyrészt arról szól, hogy a múlttal valamit valóban kezdeni kell, mert most új problémák bukkantak fel. A 2015-ös év, a Wilkommenskultur és az akörül kialakult vita egy teljesen más közeget hozott, ami miatt ma már egyre többen mondják azt, hogy Sarrazin könyvében vannak megfontolandó gondolatok – utalt a migrációs válságra Szalai Zoltán.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deovolente
2017. október 03. 17:19
Hol lehet kapni? Sehol nem találom.
deovolente
2017. október 03. 13:27
Magyarul kiadták egyáltalán?
kombinátor
2017. október 03. 10:03
kívül állóak számára Hitler hatalma, népszerűsége még ma is szinte megfejthetetlen ... tömegpszichózis, szokták rá mondani, jól manipulálta a népet ... ugyanakkor, amit Merkel csinál, az dettó, csak 180 fokos eltéréssel ... némi középút? Wach auf, wach auf, du deutsches Land!
pollip
2017. október 03. 09:19
Ne is mondd a szörnyű blezereit és nadrágját. Sokszor úgy néz ki, mint egy háziasszony, aki magára kapott valamit, hogy leugorjon a boltba egy tejfolert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!