Itt vannak a legerősebb képek a német AfD-ellenes tüntetésekről

2017. december 03. 17:36

Több baloldali szervezet is utcára vonult az Alternatíva Németországnak kongresszusa idején. A tüntetők akadályozták a kongresszus lebonyolítását, ezért vízágyúval oszlatták szét össze a rendőrök. Az MTI legjobb felvételeiből válogattunk.

2017. december 03. 17:36

Ahogyan azt már a Mandiner is megírta, a hétvégén Hannoverben tartott tisztújító kongresszust a német bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD), ahol többek között a párt társelnökeit is megválasztották.

A szociáldemokrata vezetésű, észak-németországi városban nagy felháborodást tartott a kétnapos kongresszus híre, mely ellen sokan vonultak az utcákra: helyi baloldali szervezetek már szombaton is mintegy hatezren felvonultak, hogy Angela Merkel liberális bevándorláspolitikája mellett álljanak ki, és az AfD ellen tüntessenek.

A rendőrség éppen ezért nagy erőkkel készült a kongresszus biztosítására: a helyi rendőrfőnök, Uwe Lange azt nyilatkozta, a helyszínt szögesdrótokkal, és különféle akadályokkal védik majd a helyszínre érkező AfD-s küldöttek védelmének biztosítása végett, emellett több ezer rendőrt is a helyszínre rendelnek.

Ennek ellenére a helyszínt még így sem sikerült zavartalanul biztosítani: miután a kongresszus kezdetén a tüntetők elbarikádozták a helyszínhez vezető utat, a rendőrségnek vízágyúkat is be kellett vetnie a tömeg feloszlatásához. Az oszlatásban több rendőr is megsérült, egyiküket például egy üvegpalackkal dobták meg. Egy tüntető kórházba is került: ő a barikádhoz láncolta magát, ezután pedig eltörte a lábát.

És hogy milyen is volt az utcákon a hangulat az AfD-kongresszus idején? Képsorozatunkban az MTI Hannoverben készült fotóiból szemezgettünk.

Lovasrendőrök biztosítják a helyszínt a kongresszus kezdése után este, december 2-án

Rohamrendőrök egy férfit tartóztatnak le szombat este a tiltakozások közepette

A rendőrök vízágyúval oszlatják a demonstrálókat

Az RKJ (Forradalmi Kommunista Ifjúság), és az MJ (Marxista Ifjúság) nevű szervezetek tagjai tüntetnek az AfD ellen

Antifasiszta tüntető

„Törjük meg a nemzeti konszenzust! Harcoljunk a felszabadított társadalomért”

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
11ambrus11
2017. december 04. 09:15
Agresszív liberálisok! http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/liberalis-kocsog-veresre-vertek-az-egyutt-keszthelyi-aktivistajat-108004
hajjaj
2017. december 04. 08:33
Ezekből a "tiltakozókból" minden 3.-4. "tégla", beépített spicli. Ma Németországban tízszer annyi spicli van mint a DDR-ben volt anno.Csak a miheztartás végett. Ugye tilos az arc eltakarása,...de "egyeseknek" szabad. Lehet,hogy az a jel: ide ne , mert rámfagy a víz!
Jason Bourne
2017. december 04. 07:20
Ezeket az embereket mind börtönbe kellene zárni, hiszen nyiltan támogatnak egy elnyomó, gyilkos diktatúrát. Egyébként nem értem miért nem emigrálnak Észak-Koreába, elvtársaikhoz.
kiss.istvan770
2017. december 04. 04:51
Ezeket az idiótákat még a 40 év kommunista diktatúra sem térítené észhez. Nem ártana nekik egy Rákosi, vagy Sztálin aki a saját elvtársait is bebörtönözte, kivégeztette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!