Blokkolták Beatrix von Storch AfD-politikus Twitter-oldalát, a rendőrség is vizsgálódik

2018. január 02. 08:47

Beatrix von Storch, az AfD Bundestag-képviselője a Twitteren tiltakozott amiatt, hogy a kölni rendőrség arab nyelvű újévi üdvözletet tett közzé. A Twitter fél napra felfüggesztette a politikus felhasználói fiókját, a rendőrség vizsgálja, hogy bűncselekményt követett-e el.

2018. január 02. 08:47

A rendőrség is vizsgálja Beatrix von Storch, az AfD Bundestag-képviselőjének ügyét, aki Twitter-bejegyzésben tiltakozott amiatt, hogy a kölni rendőrség arab nyelvű újévi üdvözletet tett közé Twitter-oldalán – írja a BBC.

Von Storch értetlenségét fejezte ki az üdvözlet láttán, szerinte a rendőrség a „barbár, csoportos nemi erőszakot elkövető muszlim férfiak hordájának” akart kedvében járni. (Az üdvözletet egyébként több nyelven, így angolul és franciául is megjelentette a rendőrség.) A Twitter fél napra felfüggesztette Storch felhasználói fiókját, mivel bejegyzése „megsértette az oldal szabályzatát”. Storch ezután a Facebookon újra közzétette a posztot, ám azt is blokkolták. Az AfD kiállt Storch mellett, szerintük a cenzúra lépett működésbe. Alice Weidel társelnök megosztotta a bejegyzést ábrázoló képernyőfelvételt a Facebookon, kifejtve: a hatóságok megadják magukat a „molesztáló, szurkáló migránscsürhéknek”. Storch blokkolásának külön aktualitása van amiatt, hogy január 1-jén lépett hatályba az az új német törvény, melynek értelmében hatalmas büntetést is kiszabhatnak a közösségi oldalakra a hatóságok, ha rövid időn belül nem távolítják el a gyűlöletkeltő tartalmakat.

A kölni rendőrség eközben vizsgálja, hogy Storch bűncselekményt követett-e el, hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy ez a normális procedúra ilyen esetben. Két évvel ezelőtt újévkor Köln tömeges nők elleni molesztálások színhelye volt, melyeket többségében észak-afrikai és arab származású férfiak követtek el.

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. január 02. 16:28
Idegen népek egy másik ország területén randalíroznak,garázdálkodnak,gyújtogatnak lincselnek, erőszakoskodnak.Tűzparancs. Nincs mese! Ez már háború!
Bástyaelvtárs
2018. január 02. 16:26
Nagyon helyes. A gyűlöletbeszédet tűzzel vassal irtani kell!
antioxi
2018. január 02. 15:02
Németország a végét járja
atila68
2018. január 02. 13:20
Ezek szerint nem az NDK szűnt meg a két Németország egyesülésekor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!