Merkel: Vannak no-go zónák

2018. március 01. 15:52

Angela Merkel német kancellár egy interjúban a német belbiztonság kapcsán arról beszélt: nem kellene lenniük no-go zónáknak, de ettől még léteznek és kell tenni ellenük valamit.

2018. március 01. 15:52

Az n-tv-nak adott interjút Angela Merkel német kancellár. A CDU és a kormányzás ügyeiről szóló interjúban többek között a német belbiztonság kérdései is előjöttek. 

Merkel kifejtette: az államnak van joga az erőszak monopóliumához, és az államnak kell biztosítania, hogy az embereknek a köztereken joguk legyen a biztonsághoz. Szerinte a szabadságot akkor lehet megélni, ha a biztonságot is biztosítják hozzá.

A riporter kapcsolódó kérdéséhez, hogy mit jelent a zéró tolerancia, úgy válaszolt Merkel: „Azt jelenti, hogy például nem létezhetnek no-go zónák. Hogy nincsenek olyan térségek, ahová senki nem mer bemenni. De léteznek ilyen térségek. Ezeket a nevükön kell nevezni és valamit tenni ellenük. Úgy látom, Thomas de Maizière belügyminiszterként ezt jól is csinálta. De most azt is mondjuk, hogy egy rendőrségi mintatörvényt akarunk. Nem tudjuk elfogadni, hogy a különböző szövetségi tartományokban különböző biztonsági standardok léteznek”.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2018. március 02. 23:54
Jé, itt egy nógózóna!... Jé, itt is egy! Nahááát!
Negue
2018. március 02. 22:01
" léteznek és kell tenni ellenük valamit." Kellett volna! Nem beengedni válogatás nélkül mindenkit. Ennyi agya még egy 10 éves gyereknek is van, viszont Németország kancellárjának, a jelek szerint, nincs, ha most kezd arról beszélni, hogy: "kell tenni ellenük valamit."
pepu
2018. március 02. 12:41
Most elő kellene venni Bella Leventét, aki nagyot ment no-go zóna ügyben a népszavazás előtt. Én mondjuk a kerékbetörést javallanám vele szemben. Egy kurva nagy hazaárulósat futott. Mondjuk dicstelenül le is lépett.
áfonya
2018. március 02. 04:12
A Willkommenskulturnak vége, innentől Wiedersehenkultur következik, ha a kereszténydemokraták nem akarnak megsemmisülni. Bundeslédy és a CDU ugyanis szembekerült a német néppel. Vagyis nemhogy „nem oldották meg”, hanem katasztrofális helyzetet hoztak létre. Az integráció totális kudarc, sőt, nem érdemes szépíteni: Németország egyes területein anarchia van. Ezeket a helyeket különböző etnikumú maffiák osztották fel egymás között. Németország imázsa többé már nem a tisztaság vagy a precizitás, hanem a fejetlenség és a bűnözés. A bevándorlásellenes Alternative für Deutschland (AfD) a tavalyi választás óta növelte népszerűségét, és a szociáldemokratákat megelőzve a második legerősebb párttá vált. Merkel ma már szabadulna a migránsoktól, ezért szívesen adna évente tízezret belőlük például Magyarországnak. A magyarok azonban nem akarnak no-go zónát sem Angyalföldön, sem Újszegeden, sem Pécs-Uránvárosban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!