Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Torontóban, tíz halott van.

2018. április 23. 20:32

Tízen meghaltak, tizenöten pedig megsérültek a gázolásban. Elfogták a feltételezett elkövetőt.

2018. április 23. 20:32

A CNN cikkéből kiderül, hogy a gázolásnak 10 halálos áldozata van, 15-en pedig kórházba kerültek sérüléseik miatt. A sofőr egy fehér bérelt kisteherautóval hajtott a járókelők közé.

A  kisbusz elhajtott a helyszínről, de nem sokkal később a sofőrt sikerült elfogniuk a rendőröknek. A CNN-nek egy szemtanú azt mondta, hogy két autó megpróbálta megállítani a kisbuszt.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség letartóztatta a 25 éves Alek Minassian kanadai lakost, aki nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában.

A gyanúsított őrizetbe vételéről készült videón látható, ahogy az utca közepén álló gyanúsított többször előrántott egy fegyvernek látszó tárgyat, amellyel a feléje közelítő rendőrök felé mutatott és azt kiáltotta, hogy „Öljetek meg!”.

Peter Yuen helyettes rendőrkapitány elmondta: a gázolás a körülmények alapján mindenképpen szándékosnak tekinthető, de úgy tűnik, hogy nemzetbiztonsági vetületei nincsenek az ügynek.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „tragikus és értelmetlen támadásnak” nevezte közleményében a torontói Yonge utcában történteket. „Mindannyiunknak biztonságban kellene éreznünk magunkat városainkban és közösségeinkben sétálva” – fűzte hozzá.

(MTI)

 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2018. április 24. 10:42
Április 24. az örmény népirtás kezdete és egyben hivatalos emléknapja.
Box Hill
2018. április 24. 08:31
"Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „tragikus és értelmetlen támadásnak” nevezte" Hogyan lehet "értelmetlennek" nevezni, amíg a rendőrség bevallottan nem tisztázta az indítékot? Ez is valamilyen liberálbolsi hókusz-pókusz minőségi ugrás?
74bro
2018. április 24. 08:05
Alek Minassian. Talán örmény? Kinézete alapján előfordulhat.
cutcopy
2018. április 24. 08:00
"a gázolás a körülmények alapján mindenképpen szándékosnak tekinthető, de úgy tűnik, hogy nemzetbiztonsági vetületei nincsenek az ügynek" És megteremté a biztonságos terrorizmust..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!