Brit pénzügyminiszter: Meg kell őrizni az EU-val kiépült gazdasági kapcsolatokat

2018. június 22. 08:03

A brit EU-tagság megszűnése után is lehetővé kell tenni, hogy megőrizhessék az évtizedek alatt kiépült gazdasági kapcsolatokat az EU-val.

2018. június 22. 08:03

A brit pénzügyminiszter szerint Nagy-Britanniának olyan új viszonyrendszert kell kialakítania az Európai Unóval, amely lehetővé teszi az elmúlt évtizedek alatt aprólékos munkával kiépített üzleti kapcsolatok megőrzését a brit EU-tagság megszűnése után is.

Philip Hammond, aki a londoni City polgármesteri rezidenciájának – Mansion House – csütörtök este rendezett hagyományos éves bankettjén szólalt fel, kijelentette: ehhez továbbra is nyitott piacok kellenek, és olyan határok, amelyek csak „csekély súrlódást” okoznak a kereskedelmi forgalomban. A miniszter szerint a tárca célja az, hogy az Európai Unión kívül is, de az EU-val szorosan együttműködve és vele szoros kereskedelmi kapcsolatokat fenntartva biztosítsa a britek jólétét.

Hammond hangsúlyozta: ezek a törekvések nem teszik az általa vezetett pénzügyminisztériumot „a Brexit ellenségévé”.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!