Döntött a párizsi polgármester: állandósítják a megrongált LMBT-zebrákat

2018. június 28. 21:32

Sőt a párizsi melegnegyedben további szivárványos zebrákat festenek fel.

2018. június 28. 21:32

A párizsi polgármester úgy döntött, hogy a szombati melegfelvonuláshoz a zebrák mellé festett szivárványszínű csíkok az ünnepség után is ott maradnak, miután az egyiket homofób graffitivel csúfították el. 

Az idei párizsi Pride-ra készülődve számos zebrát dekoráltak ki az LMBT-közösség szivárvány színeivel. Ezt azonban egyesek nyilvánvalóan nem nézték jó szemmel, és az egyik ilyen szivárványos felfestést homofób felirattal firkálták át – számolt be róla a thelocal.fr hírportál. Az ismeretlen tettes a Marais negyed szívében, a Rue des Archives és a Rue de la Valerie kereszteződésében festette a szivárványra a „Ki az LMBT-vel Franciaországból" feliratot. 

Anne Hidalgo polgármester válaszul a következő nyilatkozatot tette: „Ma egy szimbolikus döntést hoztam: állandósítjuk a szivárvány gyalogátkelőket a Marais negyedben". Mint hozzátette, úgy véli, ezzel a környékre látogatóknak pozitív jelet és üdvözletet küldenek. A Marais negyed sok olyan szórakozóhely, vendéglő és bár otthona, amely népszerű az LMBT-közösség körében.

Párizs a menedék városa, amely a szabadság, egyenlőség és testvériség republikánus értékeit vallja, s hogy ezek az értékek örökre rögzítve legyenek, a meleg büszkeségre készült szivárvány gyalogátkelők végleg ottmaradnak" – közölte Hidalgo, aki azt is hozzáfűzte, hogy további két szivárványos átkelőt készítenek még.

(MTI)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2018. július 02. 11:19
Miert nem tudjak a normalis zebrat hasznalni a buzik? Tudtommal a zebraban nincs semmi, ami heteroszexualitasra uralna? Remelem, akaehanyszor, amikor egy buzi atmegy egy ilyen lmbtq zebran, ott lesz a kozelben nehany muszlim is...
tizuii
2018. június 29. 18:27
london polgármestere egy muszlim, párizsé egy lesbi buzeráns, ez ám szabadság
Tatulus
2018. június 29. 18:10
Gratulálok a párizsiaknak, megérdemlitek ez a kiváló polgármestert, meg a homokvárépítőket is! Nem siratunk benneteket! Főleg Trianonért, amit magyar nem felejthet!
tango47
2018. június 29. 17:44
A heterokat elütik, ha átmennek rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!