Svéd egyetemista akadályozta meg egy afgán férfi kitoloncolását

2018. július 25. 15:57

Nem tetszenek neki Svédország szabályai, blokkolta az illegális migránst szállító gép felszállását.

2018. július 25. 15:57

Egy svéd egyetemista akadályozta meg egy afgán férfi kitoloncolását – írja a The Guardian. Az akció előre eltervezett volt, Elin Ersson tudta, hogy melyik járattal fogják a férfit hazaküldeni. Éppen ezért jegyet vásárolt a Göteborgból Törökországba tartó járatra, majd a felszállást azzal akadályozta, hogy nem volt hajlandó helyet foglalni. Végül sikerrel járt: a menedékkérőt leszállították a gépről, az utasok ezt tapssal üdvözölték.  

Természetesen nem minden utas örült a magánakciónak; a videón, amelyet a tiltakozó lány készített és közvetített élőben a Facebookon, látható, hogy egy ingerültebb utas megpróbálja kivenni a kezéből a telefont. A lány erre azt mondja: „Mi a fontosabb? Egy élet vagy az időd?  Azt akarom, hogy lekerüljön a gépről, mert Afganisztánban nincs biztonságban. Megpróbálom megváltoztatni az országom szabályait, nem tetszenek. Nem helyes, hogy embereket küldünk a pokolba.”

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2018. július 26. 00:18
Nem semmi. Egy anarchista akadályozza a légi közlekedést, ez gyakorlatilag terrorizmus, kényszerítés, és nem vitetik el a rendőrökkel, hanem vitatkoznak vele. Állami szintre emelték az idiotizmust.
nyugalom
2018. július 25. 23:49
Feltűnőségi viszketegség, írjanak már róla is! Csak aztán nehogy sírjon a végén!
Nuttika
2018. július 25. 22:45
Majd nem lesz pokol, amikor szépen hálája jeléül pár migráns társa megerőszakol és megöl téged meg a hasonszőrű barátnőidet.
Akitlosz
2018. július 25. 22:33
Néha indokolható az erőszak. Ez egy ilyen eset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!