Merkel: Németország támogatja Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez

2018. augusztus 28. 16:12

Németország támogatja Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez – jelentette ki Angela Merkel német kancellár a horvát kormányfővel folytatott megbeszélése után.

2018. augusztus 28. 16:12

Németország támogatja Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez, a belső határellenőrzés nélküli európai térséghez – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben Andrej Plenković horvát kormányfővel folytatott megbeszélése után.

A kancellár a horvát kormányfővel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy Németország a menekültügyet európai uniós szinten szabályozó dublini rendszer keretében szorosan együttműködik Horvátországgal, és a horvát rendőrség „kiemelkedő munkát” végez az ország EU-s külső határának ellenőrzésével.

Hozzátette, hogy Horvátország jelentősen előrehaladt a schengeni övezet tagjaitól megkövetelt feltételek teljesítésében. Felkészültségét ugyan az Európai Bizottságnak kell értékelnie, de Németország „alapvetően pozitívan” viszonyul a horvát csatlakozás kérdéséhez – mondta Angela Merkel.

Andrej Plenkovic hangsúlyozta: azzal a céllal folytatják a felkészülést, hogy a horvát EU-elnökség idején, 2020 első félévében Horvátország csatlakozhasson az övezethez.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2018. augusztus 28. 21:24
A STAZIMUTTI ÚJABB ÖRDÖGI TERVE EZ. Majd vinnyogni kezdenek: ej, bontsátok le a magyar-horvát határon a kerítést, hát, hogy állhat az két schengeni tagállam között! S majd feltöltik alulról Magyarországot a mérnök-agysebész előválogatáshoz nyersanyaggal. A potens agysebések, mérnökök informatikusok majd fellendítik a germanisztáni ipart, fedezik a kiéhezett brünhildéket és gyártják a muzulmán arab-német gyermekeket.... Egy esetleges horvát-szerb, illetve horvát-bosnyák határon felvont kerítés, valamint a Szerbiában feltorlódó migrik akár balkáni háborúhoz vezetnek. A migráns terhek és háború következtében összeroppanó szerbek pedig elárasztják Magyarországot. Újra települ majd Grábóc és környéke, Ráckeve, Szentendre is vidéke szerbekkel. Biztos, hogy nagyon kedvesek lesznek, de ha majd kicsit erőre kapnak, lesz majt ott is Grábóci Krajina, Szentendre-Pomázi Szerb Köztársaság, de a kiüresedett szerb templomok köré betelepülnek majd újra.... Hát nekem a stázi muttiról ez jutott eszembe. Rosszabb ez még a habsburgoknál is....
Edvind Johnsson3.0
2018. augusztus 28. 20:23
Én nem bánom, de a horvát határon maradjon a kerítés.
Világpanoráma
2018. augusztus 28. 19:09
Oroszország katonai erejének bemutatását tervezi: https://vilagpanorama.hu/2018/08/28/oroszorszag-katonai-erejenek-bemutatasat-tervezi/
Rockpapa
2018. augusztus 28. 18:35
Nem hiszem hogy Horvátország,Románia,Bulgária ,alkalmas lenne erre a feladatra még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!