Most egy finn próbált kitoloncolást akadályozni

2018. augusztus 03. 12:31

A svéd diáklány tiltakozásához kísértetiesen hasonló magánakcióval próbálkozott egy finn aktivista.

2018. augusztus 03. 12:31

Bejárta a világsajtót Elin Ersson svéd diák neve, aki megakadályozta egy Göteborgból Isztambulba tartó repülőgép felszállását és így egy afgán menedékkérő kitoloncolását is. Az afgán férfi – mint kiderült – súlyos testi sértést követett el, így elutasították a menedékkérelmét és foganatosították kitoloncolását.

Ersson nem marad egyedül akciójával: a Yle Uutiset ugyanis beszámolt arról, hogy a Finn Zöldek Pártjának egyik aktivistája ugyancsak megszeretett volna állítani egy gépet a héten és ezzel megmenteni egy menedékkérőt a kitoloncolástól. Aino Pennanen is élőben közvetítette a magánakciót, a videó továbbra is elérhető Facebook oldalán.

Pennanen egy finn lapnak azt nyilatkozta: „Mélyen gyökerező problémái vannak a rendszerünknek. Ezért álltam fel és ezért akartam segíteni annak az embernek. Nem a járatról van szó, hanem az igazságszolgálatási rendszerünkben van a hiba”.

A finn aktivista tiltakozása viszont másképpen ért véget, mint svéd elődjéé; Pennanent ugyanis eltávolították a fedélzetről, a repülő pedig a kiutasított férfival a fedélzetén szállt fel.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2018. augusztus 06. 07:38
Pedig nem kellett volna a repulorol letenni a hulye picsat, hanem osszekotozni az afgannal, es mindkettojuket leejtoernyozni valamelyik afgan sivatag kozepere.
Tiszafa
2018. augusztus 05. 11:49
Ennek is csak annyi agysejtje van, hogy a lakcímét tudja és ott ne szarja össze az udvart.
Zsolt75
2018. augusztus 04. 23:14
Elég rékakinga feje van. Biztos rokonok.
orion
2018. augusztus 04. 12:38
Ha jól értem, azt sem tudta, miért utasítják ki a fickót, csak meglátta bilincsben 4 rendőrrel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!