A brit Munkáspárt lehetségesnek tartja a Brexit újraszavazását

2018. szeptember 25. 19:48

Kedden fogadta el a brit Munkáspárt Liverpoolban zajló konferenciáján azt a stratégiát, amelynek szellemében egy újabb Brexit-szavazás sem lenne kizárható.

2018. szeptember 25. 19:48

Nagy többséggel jóváhagyták kedden a brit Munkáspárt kongresszusának küldöttei a párt Brexit-stratégiáját, amely nyitva hagyja az újabb EU-népszavazás lehetőségét is. Arról azonban még kedden is vita volt a kongresszuson, hogy ha lesz ilyen referendum, azon a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről lehet-e majd dönteni, vagy arról is, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.

A legnagyobb brit ellenzéki erő Liverpoolban zajló éves kongresszusán elfogadott Brexit-stratégia egyik fő eleme az, hogy a Labour-frakció szinte bizonyosan leszavaz a parlamentben bármiféle olyan megállapodást, amelyet a konzervatív párti kormány köt az EU-val a kilépés feltételrendszeréről. A Munkáspárt ugyanis nem hiszi, hogy a kormány képes megfelelő egyezségre jutni az unióval.

A kongresszuson elfogadott határozati javaslat megfogalmazása szerint „ezután minden lehetőség nyitva áll", beleértve az újabb EU-népszavazást is.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2018. szeptember 26. 06:48
És mi lesz a népakarat, ha már csak a font nélkül és az egyébb kivételek nélkül lehetnek eu tagok?
Bokros Birka
2018. szeptember 25. 22:14
bohóc mutatvány addig szavaztatni még nem a szájízüknek megfelelő döntés születik. Demokrácia veri a kismegszakítót!
Gregorius
2018. szeptember 25. 21:31
Az alapkérdésben nem szabad újra szavazni. Az egyetlen amit el tudok képzelni az a feltételrendszer. A végén, ha kiizadták a végleges megállapodás tervezetet, akkor meg lehet kérdezni a népet, hogy akarjátok-e így, vagy sem. Én változatlanul a legkomolyabb kérdésnek az Észak-Ír - Ír határ átjárhatóságát tartom.
villogókékfog
2018. szeptember 25. 21:26
Corbyn milyen drogot nyom már több évtizede? A röpködő szárnyas vizilovak ésszerübb lények, mint ami valaha a világot uraló nagybritanniában zajlik az elmúlt 20 évben. Önfelszámolásból 5-ös!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!