Nyitottnak kell lenni a migránsok felé Manfred Weber szerint, már a burka tiltását sem támogatja

2018. szeptember 18. 10:27

„A keresztény értékek, amiket hirdetek, közelebb állnak Ferenc pápához, mint az Orbán-félékhez” – jelentette ki Weber, aki két hete jelentette be: Juncker utódja akar lenni.

2018. szeptember 18. 10:27

Interjút adott Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Financial Timesnak, a cikket a 444 szemlézi.

A keresztény értékek, amiket hirdetek, közelebb állnak Ferenc pápához, mint az Orbán-félékhez” – jelentette ki Weber, aki azt is elárulta: korábbi nyilatkozataival ellentétben most már nem támogatja a burka betiltását, átgondolta az álláspontját az ügyben, mert kétségei vannak a vallásszabadság ügyében. „Európai Unióként meg kell mutatnunk, hogy nyitottak vagyunk a migránsok felé. Mi az ember jogok eszméjét találtuk ki, és nem a keresztény jogok eszméjét” – mondta.

A kvótaellenes magyar álláspont Weber szerint azt mutatja, hogy mennyire messze van Orbán a néppárti konszenzustól. A Sargentini-jelentésre a magyar kormány „kompromisszumképtelensége” miatt igennel szavazó frakcióvezető ugyanakkor nem akarja, hogy a Fideszt kirakják a Néppártól, eheti salzburgi találkozójukon az Orbánnal való párbeszédet sürgeti majd. „A Néppárt családi ügyei bonyolultabbak, mint másoké. Nem akarom felosztani Európát jó és rossz európaiakra” – fejtette ki.

Weber két héttel ezelőtt jelentette be, hogy az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni, ezért elindul az Európai Néppárt úgynevezett csúcsjelölti tisztjéért.

 

 

 

Összesen 340 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. szeptember 19. 15:22
szemét kétszínű tróger---hogy fordulj fel még május előtt !!!!!!
Übermayer
2018. szeptember 19. 10:22
megint sikerült egy gyerektelent kiválasztani
Világpanoráma
2018. szeptember 18. 19:32
Németországban a lakhatási politika nagyrészt hatástalan egy tanulmány szerint: https://vilagpanorama.hu/2018/09/18/nemetorszagban-a-lakhatasi-politika-nagyreszt-hatastalan-egy-tanulmany-szerint/
Flagellator1974
2018. szeptember 18. 18:41
Porcogó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!