Le Soir: Nem támogatja a belga migrációs államtitkárság az ENSZ migrációs csomagját

2018. november 14. 17:08

Elutasítja a belga menekültügyi és migrációs államtitkárság az ENSZ migrációról szóló csomagját, mivel még nem tudták kialakítani végleges álláspontjukat a kérdésben.

2018. november 14. 17:08

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Nem fogjuk aláírni ezt a szöveget” – idézte a napilap az államtitkárság szóvivőjét.

Jan Jambon belga belügyminiszter hivatalának tájékoztatása szerint a kormány még folytatja az „érzékeny témát érintő” konzultációit , és még nem alakította ki hivatalos és végleges álláspontját a migrációs csomagot illetően.

A cikk szerint, amennyiben az Új Flamand Szövetség (N-VA) politikusa, Theo Francken által vezetett menekültügyi és migrációs államtitkárság nem támogatja a dokumentum aláírását, Charles Michel belga kormányfő nem tud eleget tenni az ENSZ szeptemberi közgyűlésén tett vállalásának, amely szerint Belgium az év végén csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához.

Az egyezményt – hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról – a tervek szerint decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján. A jóváhagyás folyamatából időközben kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország és Magyarország, és a távozást mérlegeli például Lengyelország is.

A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, illetve az integráció erősítése.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. november 14. 20:39
Charles Michel a sajátját eszi-rágja?!
cutcopy
2018. november 14. 18:03
Most már lassan azokat kéne csak kiemelni akik aláírják..
röviden
2018. november 14. 17:38
Már a belgák (flamandok) is Orbán kottájából játszanak. Terjed a métely. Verhofstadtot meg kerülgeti a guta.
luisbathhelena
2018. november 14. 17:36
Az EP-ben tegnap már azért is epét hánytak a szocik hogy a soros elnök Ausztria kilépett. Mi lesz ha a libsi Mekka Belgium (az EB és NATO telephelye!!) se írja alá????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!