Megalakult az Európai Parlament, szerdán megválasztják az elnököt

2019. július 02. 11:05

Tajani mint távozó elnök holnapig vezeti az üléseket.

2019. július 02. 11:05

A május végi választásokat követően megalakult kedd reggel Strasbourgban az új Európai Parlament (EP), amelynek elnökét szerdán megválasztják, függetlenül attól, hogy az uniós tagállami vezetők döntésre jutnak-e brüsszeli csúcstalálkozójukon a tisztújításról.

Távozó elnökként Antonio Tajani vezette le a rövid alakuló ülést, amely az Európai Unió himnuszának, az Örömódának a meghallgatásával kezdődött.

Tajani közölte, hogy szerdán megválasztják a testület új elnökét, jelentkezni 22 óráig lehet. A jelöltséghez valamely frakció vagy legalább 38 képviselő támogatása szükséges.

Az olasz politikus az „európai demokrácia házának” nevezte az EP-t, és kiemelte, ez az egyetlen közvetlenül választott uniós intézmény.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. július 02. 13:19
Néha az az érzésem, hogy Arlet valamelyik mandineres..aki azért irkálja ezeket a marhaságokat, hogy emelkedjék a leütésszám..Mert csak ugy l'art pour l'art ember ennyire ostoba nem lehet.
Bitrex®
2019. július 02. 12:22
Reméljük, utoljára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!