Standard: Christian Kern alatt is darálhattak le merevlemezeket

2019. július 30. 12:09

A szociáldemokrata kormányfő hivatali ideje alatt hét többfunkciós eszköz megsemmisítése történhetett meg.

2019. július 30. 12:09

Miközben az osztrák közéletet Sebastian Kurz egykori kancellár adatmegsemmisítési botránya tartja lázban, a Der Standard arról számol be a Kronen Zeitungra hivatkozva, hogy Kurz elődjének, Christian Kernnek a hivatali ideje alatt is történtek hasonló adatmegsemmisítések.

A lap szerint a szociáldemokrata kormányfő hivatali ideje alatt hét többfunkciós eszköz megsemmisítése történt meg összesen 2100 euró értékben. A megsemmisített merevlemezek többek között a kancellár kabinetjéből, a kultuszminiszter és a esélyegyenlőségi államtitkár irodájából származhattak. A Kronen Zeitung szerint három merevlemez közvetlenül Kern előszobájából került az adatmegsemmisítést végző céghez.

Christian Kern kedd délelőtt a Facebookon reagált az eseményekre. Bejegyzésében azt írta, hogy nem volt tudomása az adatmegsemmisítésekről, és utólag nem tartotta volna ezeket szükségesnek. Szerinte a hivatal átadása a Kurz-kabinetnek törvényszerű keretek között zajlott minden előírás betartásával – ellentétben a Kurz-féle megsemmisítéssel. Kern szerint Sebastian Kurznak nyilvánvalóan volt valami rejtegetnivalója. A volt szociáldemokrata kancellár felszólította Kurzot, hogy a jövőben ne hasonlítsa a saját ügyeit az ő ügyeihez. Kern korábban perrel fenyegette Sebastian Kurzot, amiért az azt állította, hogy a hivatal átadása során Kern kabinetje is semmisíttetett meg adatokat ahelyett, hogy az állami levéltárnak adta volna át őket.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igort
2019. július 30. 17:02
hiába, a politikában csak hinni lehet vajon előjönnek azok a senki,, akik csak az fpö-t kiáltották ki a demokrácia ellenségévé? hol vannak a libsi, "balos" megmondóemberek?
Zod
2019. július 30. 16:25
Orbán Viktor személyes felelőssége megkerülhetetlen.
Héja
2019. július 30. 15:59
Rákúrz Sebestyén...
pollip
2019. július 30. 15:57
https://g7.hu/vilag/20190525/osztrak-lenyulasok-3300-milliard-forint-elsibolt-penz-15-ev-borton/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!