Új tengeri „migránsmentő” akciót szorgalmaz egy német miniszter

2019. július 08. 11:44

Azonnali intézkedést vár Gerd Müller az Európai Bizottságtól, akár a tagállamok kihagyásával is.

2019. július 08. 11:44

Új nemzetközi mentőakció életre hívását szorgalmazza Gerd Müller, a német szövetségi kormány fejlesztési minisztere a menekültek megsegítésére, miután a Sophia nevű uniós művelet keretében a tengeri járőrözés mostanra véget ért – derül ki abból az interjúból, amely hétfőn jelent meg a Neue Osnabrücker Zeitung című regionális lapban.

A miniszter szerint az Európai Bizottságnak azonnal intézkednie kell, nem lehet arra várni, hogy minden uniós tagállam egyetértsen a kérdésben. „Azt akarjuk, hogy a Földközi-tenger a holtak tengere legyen, míg mi egyszerűen elfordítjuk a fejünket?” – húzta alá a bajor, konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Müller a Líbiában lévő emberek érdekében is nemzetközi, az EU és az ENSZ együttműködésével indítandó humanitárius akciót szorgalmaz.

„Az ottani táborokban nyomorgók előtt az a lehetőség áll, hogy megölik őket a táborokban, vagy helyben éhen halnak, esetleg szomjan halnak a hazaúton a sivatagban, vagy belefulladnak a Földközi-tengerbe” – fejtette ki a fejlesztési miniszter.

A Sophia névre keresztelt uniós művelet célja az embercsempészet felszámolása, de tavasszal az unió úgy döntött, hogy a tengeri járőrözést leállítja, és jelenleg már csak repülőgépek pásztázzák a Földközi-tengert embercsempészek után kutatva.

A menedékkérők fogadása körüli vita rendre diplomáciai súrlódáshoz vezet Berlin és Róma között. Olaszország lezárta a kikötőit a menedékkérőkkel érkező civil mentőhajók előtt, melyek jelentős részét német civil szervezetek üzemeltetik. Németország viszont egyedül többnyire nem, csak más uniós országokkal együtt hajlandó befogadni a menedékkérőket ezekről a hajókról, és európai megoldást szorgalmaz a kérdésben.

(MTI)

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2019. július 09. 09:53
"„Az ottani táborokban nyomorgók előtt az a lehetőség áll, hogy megölik őket a táborokban, vagy helyben éhen halnak, esetleg szomjan halnak a hazaúton a sivatagban, vagy belefulladnak a Földközi-tengerbe” – fejtette ki a fejlesztési miniszter." "Akkor inkább tessenek felakasztani!"
formaegy
2019. július 08. 18:36
Te mocskos német Gerd Müller! Mi van azokkal az ártatlan zsidókkal, gyerekekkel akiket kivégeztetek! A halál legborzalmasabb kínjai között küldtétek halálba őket?! Ja, hogy azok élete nektek mocskos németeknek semmit nemért? Arról az emberek százezreiről nem is irok, akik a német parancsot nem teljesítették! Na mi van büdös hitleívadék?! Hány ártatlan embernek, gyereknek kellett meghalni a mocskos , aljas merkelhitler politikátok miatt????? Mocskos gyilkosok vagytok, és még neked jár a pofád, te gyilkos! Hány ártatlan embernek kell naponta meghalni, szenvedni miattatok? Hány családra küldtetek, küldtök fájdalmas gyászt, mocskos gyilkos németek?! Amúgy pedig milyen nyomorgókról beszélsz, amikor milliókat fizetnek az embercsempészeknek????? Ja, hogy ti vagytok az embercsempészek???? Pfffff. de aljas egy hitlerívadék banda!
Akitlosz
2019. július 08. 16:17
Kellene Németországnak egy új Adolf, aki 6 év alatt megoldaná a jelenlegi problémákat. És csinálna helyettük újakat.
OberEnnsinnen
2019. július 08. 15:07
Harold Wallace Rosenthal (Halála után az Amerikai Zsidó Bizottság Washingtonban megörökítette a nevét és alapot létesített: ‘The Harold W. Rosenthal Fellowship In International Relations’ címmel, amelynek tiszteletbeli elnöke Walter F. Mondale és Jacob K. Javits szenátor): "A kérdésre, hogyan lehet egy nemzetet a tudta nélkül meghódítani, Rosenthal e műveletet a média teljes irányításának tulajdonítja. Azzal dicsekedett, hogy a hírek kezelése zsidó irányítás alatt áll. Amelyik folyóirat szerkesztősége nem hajlandó elfogadni hírszolgálatok ellenőrzött híreit, azt úgy kényszerítik térdre, hogy fizetett hirdetőiket megvonják [megfenyegetik, elidegenítik] a laptól. Ha még ez sem használ, akkor a zsidók letiltják a nyomdafesték-, és papírkészletet. -“Ez ilyen egyszerű dolog” – mondta Rosenthal." Ez a migránsmentő Gerd Müller - Istenem, ezzel a névvel - is egy tudta nélkül meghódított, vagy nagyon is tudja, mit kell tennie...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!