Zeppelinnel figyelik az EU külső határát

2019. július 31. 07:54

Négy hétig képes a levegőben maradni a személyzet nélküli léghajó.

2019. július 31. 07:54

A görög parti őrség távirányítású léghajót állított próbaüzembe, miután az első tesztek sikeresek voltak Szamosz szigete fölött – számolt be az Euronews. A 35 méter hosszú, Zeppelin-léghajó formájú drón 28 napon át megszakítás nélkül figyeli Görögország tengeri határát.

Beszámolójuk szerint a zeppelinen radar, hőkamera, automata hajóazonosító rendszer is van, melyek folyamatosan szemmel tarthatják a vízi és szárazföldi határt. A léghajó 1000 méterre is el tud távolodni a földi bázisállomástól, ahol nemcsak kiértékelik a látottakat, de a járőröket is tudják irányítani.

A görög határőrség és az Európai Határvédelmi Ügynökség, a Frontex közös tesztjének célja, hogy megállítsák a bűnözőket, megvédjék az EU külső határát, és megmentsék az emberi életeket.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. július 31. 19:15
Egyébként furcsa, hogy a léghajózás mennyire kiment a divatból a Hindenburg felrobbanása óta. Azért van pár nem elhanyagolható előnye a léghajózásnak. Például az, hogy a legolcsóbb légi közlekedési forma. A léghajónak nem kell energia a levegőben maradáshoz - ezért képes ez a léghajó 28 napon át fennmaradni - csak a közlekedéshez.
Akitlosz
2019. július 31. 19:12
Hát ez sem megvédeni fogja Európát a betelepítéstől, hanem azt elősegíteni.
nyugalom
2019. július 31. 18:24
A hajókat elirányítják az olaszokhoz?
matykox
2019. július 31. 17:18
A hírben hiányolom, hogy van-e automata gépágyú a fedélzetén?? Annak ugyanis nagyobb hasznát vennék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!