Konfliktuszónákba exportál fegyvereket Németország

2019. szeptember 03. 20:34

Csak Indonéziába tízmillió euró értékben szállíthatnak német fegyvergyártó cégek.

2019. szeptember 03. 20:34

Jóváhagyta a szövetségi kormány a további, konfliktuszónákba szánt fegyverexportokat – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Peter Altmaier (CSU) gazdasági miniszter szerint Algériába és Indiába is jut majd a kivitelre szánt termékekből. 

Algériába teherautóalkatrészeket és elektromos eszközöket, a kasmíri konfliktusban részes Indiába pedig Meteor típusú harcifejeket és hajtóműveket szállítanak majd. 

Ezek mellett további szállítások várhatók Indonézia és Izrael számára is. A Spiegel szerint Indonézia két aknaszedő hajót, húsz aknasemlegesítésre használt berendezést és egy gyakorlóaknát vásárolt Németországból. A biznisz értéke tízmillió euró körüli. 

A német kormány folyamatos kritika alatt áll a fegyverexport miatt, főként azért, mert sok, EU-n és NATO-n kívüli országba is jóváhagyják a kivitelt. Ellenzéki oldalról időről időre elhangzik, hogy a kormány valójában nem akar változtatni a fegyvereladási gyakorlatán, noha erre időről időre ígéretet tesznek. 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KötőDániell
2019. szeptember 04. 11:03
Farizeus mind
cutcopy
2019. szeptember 04. 10:00
"Ne azt nézzük amit mondanak"
villogókékfog
2019. szeptember 04. 09:01
fegyverexport + migri import = csodálkozas
öszödibeszéd
2019. szeptember 04. 06:06
Áh, Vaterland Deutschland mindig is szállított fegyvereket a legkacifántosabb banánköztársaságokba és alighanem katonai huntáknak, milíciáknak is. Persze a Szíriába exportált fegyver, sőt vegyi fegyver export a legkínosabb, mivel Mutter Courage ugye a szír menekültek gyámolítójaként lép fel a világpropagandában, miközben fegyvernepperként jó sok szír ember halálához is tevőlegesen hozzájárultak a német hadiipar termékei. Úgy tudom, a német fegyverkereskedelem volumene az USA és Oroszország után a harmadik legnagyobb a világon, és óriási bevételeket jelent a német államháztartásnak. Úgyhogy a németeknek nem csak az agyon emlegetett autóiparuk van.. Most, hogy gyengélkedik az iparuk, majd eladnak még több fegyvert.. https://www.aufschrei-waffenhandel.de/daten-fakten/empfaengerlaender/syrien/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!