Hiába tiltották a hatóságok, tovább tüntettek Hongkongban

2019. október 21. 08:23

A rendőrök kék festékkel permetezték a vízágyúkból a rendbontókat.

2019. október 21. 08:23

A már 5 hónapja tartó tüntetéssorozat főszervezői úgy döntöttek, hogy bár a hongkongi hatóságok mindenféle csoportosulást betiltottak, nem fújják le a vasárnapi békés felvonulást, mindössze megváltoztatják az útvonalat – írja a Euronews.

A felvonluás kezdete után néhány órával feketébe öltözött tüntetők Molotov-koktélokkal dobáltak meg több vasútállomást, valamint megrongálták a Peking-pártinak vélt üzleteket kirakatait, valamint láncfűrésszel levágtak egy térfigyelő kamerát is. A rendőrség válaszul könnygázt vetett be, igyekezett feloszlatni a tömeget, és a vízágyúkból kék festéket permetezett a rendbontókra, hogy később azonosítani tudja őket.

A hongkongiak már nem elégednek meg a tüntetéseket kiváltó kiadatási törvénytervezet bukásával, most már a kormányzó lemondását, az erőszakos rendőrök elszámoltatását és a kínai befolyás csökkentését követelik.

(Euronews)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:06
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!