Luxemburgi külügyminiszter: Menekültek befogadásához kell kötni az uniós támogatásokat

2019. december 26. 15:15

Uniós szinten kell megoldani a kísérő nélküli kiskorúak problémáját - jelentette ki Jean Asselborn a Der Spiegelnek.

2019. december 26. 15:15

A luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatában beszámolt a német lapnak, melyben kiemeli, pár tagállam egyedül nem elég a kísérő nélküli kiskorú menekültek problémakörének megoldására. A politikus arra is felszólította az uniót, hogy vigyék el a kiskorú menekülteket a görög táborokból más EU-országok területére, mindezt pedig szabályozzák EU-s szinten. Kiemelésre került továbbá, hogy az EU 2021-27-es költségvetéséről még mindig zajlanak a tárgyalások, melyben Németország és Franciaország mellett Luxemburg is azon a véleményen van, hogy az EU-s támogatásokat az alapértékek betartásához kell kötni, melybe beletartozik a szolidaritás is. Asselborn kijelentéseiben kifejezetten Magyarországnak és Lengyelországnak üzent ezzel – számol be róla a Spiegel. A külügyminiszter tovább is ment, véleménye szerint azoknak az országoknak, akik nem fogadnak be menekülteket kifejezetten csökkenteni kéne a támogatásait. Magyarország és Lengyelország mellett Csehország még az az ország, mely a 2015-ös szétosztásról, vagy kvótáról szóló vita kezdete óta visszautasítja az EU ezen elképzelését. Az ügy korábban már került az Európai Unió Bírósága elé is, ahol elmarasztalták már ezen három országot, így hazánkat is.

A görög menekülttáborokban körülbelül négyezer kiskorú van – számol be róla az Euronews. Ezen adat azt jelenti, hogy minden egymillió EU-s állampolgárra jutna kilenc ember. Asselborn aláhúzta, hogy szerinte ennyi ember befogadása senkinek nem jelentene nagy erőfeszítést, „pusztán összefogást igényelne a problémakör”. A korábban említett adat alapján az Asselborn-terv Magyarország számára 90 kiskorú menekült befogadását írná elő.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. február 06. 18:30
"Fényvári" minister úr nem ismeri Kelet-Európa népét, ha ilyen feltételeket támaszt! Ideje volna, hogy a műveletlen "álkeresztény" politikusok eltünjenek a színről...
Kiscsillag
2019. december 29. 00:39
Luxemburg... Amikor a bolha köhög
Pamacs
2019. december 28. 21:19
Turmixgéppel bekevert, egyneműre simított népesség kell Európában- a világkormányt itt, és így kezdik létrehozni. A britek nem véletlenül lépnek ki. Kalergi terv-, megspékelve a Hooton tervvel. Ennek, napi tananyagnak kéne lennie minden középiskola 1. osztályában. Ja, és a szabadkőművesség mibenlétének is. Az EU menedzsmentjének döntő többsége, nekik dolgozik. Soros főmufti. Merkel Kalergi-díjjal lett kitüntetve! Nem érthető, hogy miért nem erről szól minden reggel, meg délben, meg este a híradás?!
mokány
2019. december 27. 12:20
Fizetett csicskája a betelepítésben anyagilag érdekelt köröknek. De facto ( tetténél fogva ), Európa árulója. idegen megszállók ügynöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!