„Karácsonyi” karanténba zárná Ausztrália a Vuhanból evakuáltakat

2020. január 29. 12:07

A Karácsony-szigetekre viheti a koronavírus miatt lezárt városból kivitt állampolgárait a kontinensnyi ország.

2020. január 29. 12:07

Az ausztrál szárazföldtől mintegy 2000 kilométerre lévő szigetekre viheti egy terv szerint Canberra a kimenekített állampolgárait, ahol mintegy két hétig fogják őket megfigyelni – olvasható a BBC összeállításában.

A bejelentés vitát váltott ki, ugyanis a szigeten működik még mindig az a tábor, ahová az illegális bevándorlókat viszik az ausztrál hatóságok. Itt ugyan jelenleg most csak egy Srí Lanka-i család van elszállásolva, de a létesítmény ezer fő befogadására alkalmas.

Közben az új-zélandi hatóságok bejelentették, hogy 53 állampolgárukat az ausztrálokkal együtt hoznák ki, ennek érdekében felvették a kapcsolatot Canberrával.

Szintén a koronavírussal kapcsolatos hír, hogy a British Airways leállította minden kínai járatát, miután a brit hatóságok nem javasolják a nem életbevágó beutazásokat Kínába – jelentették be Londonban.

(Mandiner)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. január 29. 12:48
Nálunk pedig éppen egy 29 fős turistacsoport élvezheti Bp. szépségét éppen Vuhanból. A "baj megelőzése érdekében" beutazhattak.
sors
2020. január 29. 12:47
Lenne még egy jelöltünk erre a karanténra. Nomen est omen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!