CDU frakcióvezető-helyettes: Egyesek a saját pártomban nyíltan rehabilitálni akarják az NDK-t

2020. május 20. 21:52

Arnold Vaatz szerint nem véletlen, hogy a Linke politikusát is alkotmánybíróvá választották a CDU támogatásával.

2020. május 20. 21:52

Az német Kereszténydemokrata Unió frakcióvezető-helyettese, Arnold Vaatz úgy véli: nem véletlen egy radikális baloldai alkotmánybíróvá választása Németországban. Jelenleg is vannak olyan erők a CDU-ban, amelyek az NDK-t szeretnék rehabilitálni – nyilatkozta a politikus a Tichys Einblicknek.

„Vaatz úr, néhány nappal ezelőtt a Linke politikusát, Barbara Borchardt-t választották bírónak a CDU támogatásával Mecklenburg-Előpomeránia Alkotmánybíróságába – annak ellenére, hogy egyfajta mintakarriert futott be a  SED-ben (keletnémet kommunista állampárt – a szerk.) és az antikapitalista, baloldali radikálisnak minősített Linke elkötelezett tagja. Meglepődik, hogy a CDU az alkotmány kinyilvánított ellenségét fogadja el az alkotmány őreként?

Nem, ez már nem lep meg. A saját pártomban is nyílt célként van jelen az NDK teljes rehabilitációjának célja. Egy fontos lépés volt ezen az úton Hubertus Knabe, mint Hohenschönhausen emlékművének igazgatójának megbuktatása Monika Gütters kultuszminiszter által. Ezzel gyakorlatilag tönkrevágták az NDK antijogállamának szánt emlékintézményt. Egy másik fontos lépés abból állt, hogy Angela Merkel és Markus Söder mindent megtettek azért, hogy a Linke embere kerüljön Türingia miniszterelnöki posztjára, annak ellenére, hogy az ő vörös-vörös-zöld koalíciója nem kapott többséget.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2020. május 21. 07:17
"Jelenleg is vannak olyan erők a CDU-ban, amelyek az NDK-t szeretnék rehabilitálni" Magyarországot meg denunciálni, elitélni.
mokány
2020. május 21. 01:48
Merkel a z NDK vezérkarában agitpropos (ideologus) volt.
nemecsekerno_007
2020. május 20. 23:32
Ne bazd, a germánoknak is jutott egy Dobrev Klára?!?!
Robur
2020. május 20. 23:09
A sok ostoba fasz visszasírja a kommunizmust.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!