Brit sajtó: Három halálos áldozata van a readingi késelésnek

2020. június 20. 23:14

A helyi rendőrség azt kérte, hogy senki ne osszon meg a közösségi médiában spekulációkat vagy videofelvételeket az incidensről.

2020. június 20. 23:14

Több embert megkéseltek a dél-angliai Reading városában – jelentette a brit sajtó szombaton.

A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a helyszínen, a Forbury Gardens nevű parkban vannak, és vizsgálják a történteket. Jason Brock, a readingi tanács vezetője arra szólította fel az embereket, hogy a „súlyos incidens” miatt kerüljék a környéket.

Szemtanúk szerint a rendőrség járőrautókkal és helikopterekkel érkezett a Londontól nagyjából 60 kilométerre nyugatra fekvő, mintegy 200 ezer lakosú város központjában található parkba, ahol korábban, a nap folyamán rasszizmusellenes tüntetést tartottak. A helyi rendőrség azt kérte, hogy senki ne osszon meg a közösségi médiában spekulációkat vagy videofelvételeket az incidensről.

Priti Patel brit belügyminiszter az eset után mély aggodalmának adott hangot.

FRISSÍTÉS: 

Brit médiaértesülés szerint hárman meghaltak abban a késeléses támadásban, amely szombat este történt a dél-angliai Reading városában.

A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap online kiadása meg nem nevezett forrást idézve azt írta, hogy a rendőrség által súlyos incidensnek minősített támadásnak két további sérültje is van. Őket a közeli Royal Berkshire kórházba szállították. A lap forrásai szerint a rendőrség „találomra elkövetett" támadásnak tartja a Londontól 65 kilométerre nyugatra fekvő városban történt késelést.

A Sky News brit hírtelevízió szombat éjjel azt közölte, hogy egy embert a helyszínen őrizetbe vettek. A területileg illetékes rendőrség – Thames Valley Police – szombaton késő estig nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

(MTI)


 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. június 23. 11:46
Borzalmas idegállapotban lehetett ez a szegény fiú!
confitür
2020. június 21. 12:03
Anglia valaha a fél világot gyarmatosította. A bűn és bűnhődés tétele igaz.
Agricola
2020. június 21. 10:29
A hatóságok feltételezése szerint líbiai illetőségű a dél-angliai Reading városában szombat este elkövetett késeléses támadás gyanúsítottja. Nem lenne viszont Politikailag Korrekt, ha ebből valaki arra következtetne, hogy itten terrorista támadás történt volna!
Ezekiel2517
2020. június 21. 09:00
"Priti Patel brit belügyminiszter az eset után mély aggodalmának adott hangot." Az pont' elég lesz problémakezelésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!