Elismerte a gyanúsított, hogy ő gyújtotta fel a nantes-i székesegyházat

2020. július 26. 07:28

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton éjszaka a nantes-i székesegyház felgyújtásával kapcsolatban egyszer már őrizetbe vett, de később szabadon bocsátott önkéntes templomszolgát, mert bevallotta, hogy ő volt a gyújtogató.

2020. július 26. 07:28
null

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton éjszaka a nantes-i székesegyház felgyújtásával kapcsolatban egyszer már őrizetbe vett, de később szabadon bocsátott önkéntes templomszolgát, mert bevallotta, hogy ő volt a gyújtogató – közölte a francia város ügyészsége. A 39 éves ruandai menekült férfit először hétfőn vették őrizetbe, de akkor tagadta, hogy köze lenne a tűzhöz, és eljárás megindítása nélkül szabadon engedték. Majd szombaton is őrizetbe vették, és kihallgatása során bevallotta, hogy ő okozott tüzet három helyen: két orgonánál és az énekszöveg-kivetítő elektronikus táblánál – mondta el egy helyi napilapnak az illetékes ügyész. Hozzátette: a laboratóriumi vizsgálatok alátámasztják, hogy szándékos gyújtogatás történt a nyugat-franciaországi Szent Péter és Pál gótikus katedrálisban, emiatt eljárást indítottak a gyanúsított ellen.

A tüzek megsemmisítették az egyik orgonát, amelynek eredeti változatát még a 15. században építették, valamint Hippolyte Flandrin 19. századi francia festőművész egyik alkotását. A gyanúsított ügyvédje, Quentin Chabert a Le Monde című lapnak nyilatkozva azt mondta: védence együttműködő, és nagyon sajnálja, amit tett.

Fotó: MTI/ AP/ Laetitia Notarianni

(MTI)

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2020. július 26. 23:20
Na akkor most van bajban a francia igazságszolgáltatás. Ha maga vallotta be, akkor hogy mosdatják tisztára a szerecsent?
Bitang ember
2020. július 26. 18:52
Hoppá, akkor ezt én is benéztem. Igaz a francia rendőrség is. Ezek szerint tévedés volt hívőnek hinni.
konfucius
2020. július 26. 16:34
MILYEN MINŐSÉGŰ EMBER AZ, AKI KÉT ORGONÁN BOSSZÚT ÁLL VALAMILYEN SZEMÉLYES SÉRELME MIATT???????! Est-ce que tu es fou, tu idiot ? T'as détruit un orgue de 399 ans, on ne peut pas la refaire !! Tu ne peux pas dire que tu es désolé. Ca ne supprime pas ce que tu as fait. Tu n'as pas de place dans ce coté du mond, tu m'entends ? Tu vais chez toi et tu fais ce que tu veux la mais pas ici! Bien sur apres votre 20 ans de service a un prison de Ruanda. TU IDIOT !!!!
Mich
2020. július 26. 15:26
Mi baja volt a gyújtogató afrikainak éppen az orgonával és a festménnyel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!