Kurz: Nem fog menni a menedékkérők európai szétosztása

2020. szeptember 22. 22:22

Az európai elosztás ötlete megbukott – jelentette ki az osztrák kormányfő.

2020. szeptember 22. 22:22
null

A menedékkérők szétosztása az Európai Unió tagállamai között nem fog menni – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár az AFP francia hírügynökségnek kedden adott interjúban. „Úgy gondoljuk, hogy az európai elosztás ötlete megbukott, és számos ország el is utasítja” – hangoztatta az osztrák kormányfő.

– szögezte le a konzervatív politikus.

Az AFP emellett arról kérdezte az osztrák kormányfőt, hogy miért ellenezte a koronavírus-járvány miatt kidolgozott európai mentőcsomag kiadásait. Ausztria egyike volt annak a négy országnak, amelyek ellenezték azt a francia-német kezdeményezést, hogy a tagállami költségvetésnek nagyon a mélyére nyúljanak a járvány sújtotta országok gazdasági megsegítése érdekében, ami miatt Emmanuel Macron francia elnök önzőnek nevezte őket.

Kurz arra az álláspontra helyezkedett, hogy az EU nem csak Franciaországból és Németországból áll, és bár ők a legnagyobb tagállamok, a többi tagországnak ugyanúgy joga és lehetősége van arra, hogy felvesse a maga ötleteit, és megkísérelje megszerezni ezekhez a kellő többség támogatását.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 15:58
Ha megnézzük ezeréves történelmünket, Ausztria sosem volt velünk, most sincs,és a jövőben sem lesz. Az osztrákok csak kihasználni szerették Magyarországot. Sajnos ez akkor is így van ha most más a megvilágítás,a látszat bizony elég sokszor csal.
olajfa1
2020. szeptember 23. 12:57
Szóval már az sógor.osztrákoknak is elegük van a német-francia erőszakból!... Végre, hogy nem a szárnyaskapus Fayman őrültségei határozzák meg az osztrák politikát.
sors
2020. szeptember 23. 09:18
Csak évekkel vannak lemaradva Orbántól.
airmax
2020. szeptember 23. 08:37
És persze azok a kis sunyi országok akik benyaltak a liberális main streamnek, de közben nem hajtották végre mert tudták kinek van igaza... Kiállnak végre valami mellett vagy sunyítanak tovább...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!