Több száz liter mérgező szennyvíz ömlött ki Párizsban a Szajna vizébe

2020. szeptember 01. 21:08

„Ez egy hatalmas környezetvédelmi botrány” – fogalmazott a párizsi polgármester.

2020. szeptember 01. 21:08

Több száz liter mérgező szennyvíz ömlött ki Párizs keleti részében a Szajna vizébe kedden. A szennyvíz a francia-svájci Lafarge-Holcim vállalat cementgyárából került a folyó vizébe. A cég szabotázsakcióra hivatkozott közleményében. „Ez egy hatalmas környezetvédelmi botrány” – hangsúlyozta Twitter-oldalán tett bejegyzésében Anne Hidalgo párizsi polgármester. Hozzátette: most az ügyészségnek kell vizsgálatot indítania, hogy kiderítsék, miként fordulhatott ez elő.

Egy rádiós híradás szerint a folyóba ömlött anyag cement, szennyvíz kezelésére szolgáló vegyszerek és mikroműanyagok elegye. A szennyezésért felelős cég közleményében azt állította, hogy egy „rosszindulatú cselekmény áldozatává vált”. Hozzáfűzte, hogy az ezen cselekmény következtében keletkezett léket időközben lezárták. Környezetvédelmi aktivisták már régóta környezetszennyezéssel vádolják a Lafarge-Holcim vállalatot. A többi között februárban tüntettek a cég párizsi üzeme ellen.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2020. szeptember 02. 08:26
Végül is a vizet megmérgezni _nem_ terrorizmus....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!