Vízágyúval és könnygázzal oszlattak Tbilisziben

2020. november 09. 16:39

A tömeg új választást követelt.

2020. november 09. 16:39
null

Vízágyúval és könnygázzal oszlatták a rendőrök az új választást követelő tömeget vasárnap este Georgia fővárosában, számol be az Euronews. A tüntetők azért vonultak Tbilisziben az ország választási bizottságának épülete elé, mert szerintük csalás történt az október 31-én megrendezett szavazáson.

A voksolást a kormányon lévő Grúziai Álom nevű párt nyerte, a szavazatok 48 százalékát megszerezve. Az eredmények kihirdetése után 8 ellenzéki párt, köztük a 27 százalékkal a második helyen végző Egységes Nemzeti Mozgalom bejelentette, hogy bojkottálják a parlament munkáját. A kormánypártot szavazatvásárlással, a számlálásnál elkövetett visszaélésekkel és a választók és megfigyelők megfélemlítésével vádolják politikai ellenfelei. A Georgiai Álom vezetői ezt tagadják.

(Euronews)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. november 09. 17:17
szifilisz szifilem gaudet.
rovan
2020. november 09. 16:47
Már azt hittem, az USA-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!