Lengyel kormányszóvivő: az uniós források ügyében Varsó kiáll a lengyel-magyar álláspont mellett

2020. december 04. 12:23

Nem hagyja Magyarországot egyedül a lengyel fél a vétó ügyében.

2020. december 04. 12:23
null

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök után Piotr Müller kormányszóvivő is hangsúlyozta Twitter-bejegyzésében: Varsó teljes egészében kiáll az uniós források kifizetésének feltételrendszerére vonatkozó lengyel-magyar álláspont mellett. Varsó „csak az uniós alapszerződésekkel és az Európai Tanács (júliusi) záró következtetéseivel összhangban lévő előírásokat hagyhat jóvá” – írta a szóvivő, hozzátéve: mindez „világosan következik” az ügyben múlt héten Budapesten elfogadott, és hétfőn Varsóban megerősített lengyel-magyar állásfoglalásból is. A Müller által említett állásfoglalásban a lengyel és a magyar miniszterelnök kilátásba helyezték: szükség esetén készek megvétózni a költségvetési csomagot.

(MTI)

Címlapfotó: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. december 06. 10:04
Helyes
syphax
2020. december 06. 08:49
az "....említett állásfoglalásban a lengyel és a magyar miniszterelnök kilátásba helyezték: szükség esetén készek megvétózni a költségvetési csomagot." EZ A LEGFRISSEBB ÉS EZ A LEGLÉNYEGESEBB! Úgyhogy a ballib médiák által sulykolt mesék nem(!!!)--és semmiképpen sem(!!!)-- igazak! A LENGYEL KORMÁNYÁLLÁSPONTBAN EGY SZŐRSZÁL-NYI VÁLTOZÁS NINCS(!)--EZT ITT IS MEGERŐSITETTE MÜLLER, A HIVATALOS LENGYEL KORMÁNYSZÓVIVŐ. (AMIT A VÉTÓ MELLETT ÉS ELLENÉRE HANGOZTATNAK ŐS, A LENGYELEK IS, AZT MI, A MAGYAR KORMÁNY IS HANGOZTATTUK--KEZDETEKTŐL FOGVA, MÁR JÚLIUSBAN IS!)
balbako_
2020. december 05. 05:44
Világos beszéd!
neociprióta
2020. december 05. 04:12
a negyvenmilliós Lengyelországnak az eu pénzekre van szüksége és nem a cigányvajda jogállamiságtagadására....röhejesek vagytok és ezt hamarosan meg is tapasztaljátok....LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!