Letette a hivatali esküt a Mario Draghi vezette olasz kormány

2021. február 13. 12:47

Az új olasz kormány jövő hét elején kér bizalmat a parlamenttől.

2021. február 13. 12:47

A Mario Draghi vezette 67. olasz kormány délben letette a hivatali esküt. Mario Draghi közgazdász, az Európai Központi Bank egykori elnöke péntek este  fogadta el a miniszterelnöki megbízatást Sergio Mattarella államfőtől. Draghi kormányában szakértők és pártpolitikusok egyaránt helyet kaptak.

Az egészségügyi és gazdasági válsághelyzet orvoslására alakult csapatban a pénzügyminiszteri tárcát Daniele Franco, a jegybank eddigi vezérigazgatója kapta meg, a belügyminiszter a korábbi szakértő tárcavezető Luciana Lamorgese maradt. A külügyminisztériumi tárcát továbbra is Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa vezeti.

A korábbi balközép kormánypártok több eddig birtokolt tárcát megtartottak, három miniszteri széket kapott a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország, a jobboldali Ligának többek között a gazdasági fejlesztési minisztérium jutott Giancarlo Giorgetti irányításával.    Az új olasz kormány jövő hét elején kér bizalmat a parlamenttől.

(MTI)

Az e témában íródott cikkünket itt olvashatják.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2021. február 13. 15:00
Két hét, három?
civis72
2021. február 13. 14:54
pár hónapig ez is jó lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!