Digitális oltási igazolványt terveznek a svédek

2021. március 05. 17:08

Még a nyáron bevezethetik.

2021. március 05. 17:08

 Svédország a koronavírus elleni immunizálást igazoló digitális oltási igazolványt tervez, amit még a nyáron bevezethetnek – közölte pénteken Anders Ygeman, digitális fejlesztésekért felelős svéd miniszter.

Rendelkezésünkre áll egy egyszerű, biztonságos és sokoldalú megoldás. Úgy látom, a nyárra már bevezethetjük az oltási igazolványokat” – mondta Ygeman.   

Ygeman szerint a koronavírus elleni vakcinával beoltott személyek az erről szóló igazolást megkaphatják papírformában, de emailen, okostelefonjukra letölthető formátumban, illetve úgynevezett egyérintéses adattovábbításra alkalmas (NFC-képes), útlevélbe ragasztható matrica formájában is. A tárcavezető szerint az igazolványok biztonságosságáról és hitelességéről egy erre a célra kijelölt hatóság fog gondoskodni egy úgynevezett titkosítási kulcs segítségével.   

A 10,3 milliós lélekszámú skandináv ország felnőtt lakosságának mintegy 7 százalékát oltották be eddig az egészségügyi hatóságok közlése szerint. Svédországban a 684 ezret is meghaladja az eddig regisztrált fertőzöttek száma, akik közül több mint 13 ezren hunytak el a betegség következtében.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ginacica
2021. március 05. 19:47
ezért nem fontos európai uniót fenntartani, ha az emberek nem mozoghatnak szabadon egy majdani képzelt birodalomban, akkor minek a birodalom.
Karbantartó9
2021. március 05. 19:40
Jó lesz. A migrik ingyér, oltás nélkül is kapjanak!
Falfirka
2021. március 05. 19:33
nyárra felaprítanak benneteket a migrik.
hlaci83
2021. március 05. 19:27
Mi a fasznak? A migránsok nem mennek sehova.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!