Thierry Baudet Rutte beszólásáról: Lényegében uniós állásinterjú volt, pozícióra pályázik

2021. június 27. 19:12

„Egy egyedülálló férfi, aki híján van az intellektuális érdeklődésnek. A hatalom, a politika fontos neki” – mondta a Magyarországot térdeltetni akaró Ruttéról a holland jobboldali politikus.

2021. június 27. 19:12
null

„Nagyon kedvelem azt, ahogyan Magyarország kiáll az identitása, a hagyományai és nem mellesleg a szuverenitása mellett. Azt remélem, hogy sosem kényszerülnek térdre” mondta a Magyar Nemzetnek Thierry Baudet, akit a dél-hollandiai Schijndelben, egy kampányrendezvényen ért utol a lap.

A jobboldali politikus – a Fórum a Demokráciáért nevű alakulat vezetője, amely formáció 2019-ben megnyerte a tartományi választásokat – teljes mértékben támogatja az Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki, Matteo Salvini nevével fémjelzett európai reneszánsz ötletét, annak pártosodása esetén „százszázalékos bizonyossággal” érdeklődne a csatlakozás iránt, bár megerősítette: jelenleg

pártja és a Fidesz között formális értelemben nincs kapcsolat.

Baudet szerint Mark Rutte EU-csúcson elhangzott nyilatkozata – miszerint térdeltetné Magyarországot – finoman szólva sem volt helyénvaló. Mint arra Thierry Baudet rávilágított, maga a kritika nem lepte meg: az utóbbi időben tendenciának látszik, hogy vezető uniós és nyugati politikusok nekimennek Magyarországnak. „Az már inkább meglepett, hogy Rutte ennél is messzebbre ment mondta.

„Azt gondolom, hogy egy jövőbeli uniós csúcspozícióra pályázik, gyakorlatilag ez volt az állásinterjúja” – fogalmazott az FvD vezetője. Nevetve hozzátette, mindegy, melyik EU-elnöki pozíciót célozza a jelenlegi ügyvivő kormányfő, neki csak „a nemzetközi standardoknak megfelelő fizetés, pozíció és a sofőr számít”.  „Nincs más az életében.

A holland politikust a pedofiltörvényről is megkérdezték, amelyről azt mondta: meglehetősen liberális nézeteket képvisel a szexuális beállítottság kérdésében.

Szerintem mindenki tegye azt, ami boldoggá teszi. Abban viszont maradéktalanul egyet kell értenünk, hogy a gyermekeket nem szabad szexualizálni, ez egy vörös vonal. Ezzel a céllal, a kiskorúak védelmével messzemenőkig egyetértek” – szögezte le Baudet.

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Phil Nijhuis

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2021. június 28. 10:38
Homoszexuálissá nem az iskolában válik az ember, hanem annak születik, de ti nyugodtan masírozzatok vissza a közélpkorba kelet felé tudatlan buzizó orbántermékek
flesh ripper
2021. június 28. 08:54
https://pestisracok.hu/a-pedofiliat-es-a-zoofiliat-is-legalizalta-volna-fiatalabb-koraban-mark-rutte-holland-miniszterelnok-ki-gondolta-vona/
Pneumaticus
2021. június 28. 07:20
A Heineken a sátánista pentagramm (vörös csillag) mellett már a szivárványt is tolja? Mikor nyeli el őket a föld, Istenem?
cutcopy
2021. június 28. 07:10
"egy jövőbeli uniós csúcspozícióra pályázik, gyakorlatilag ez volt az állásinterjúja" Kétségtelen, egy Rutte kaliberű ostoba csinovnyik mindent megtesz hogy ingyenélő legyen, ha fasiszta fősodor lenne az EU-ban akkor nekik nyalna..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!