Salvini: Az EU-t kritizálni nem nácizmus, hanem a szabadság kifejezése

2021. július 01. 22:44

Az Európai Unióval szembeni kritikus fellépés nem jelent „nácizmust, hanem a szabadság kifejezése” Matteo Salvini, az olasz kormánypárti Liga párt vezetője szerint. Salvini a Magyarországgal és Lengyelországgal való szövetségről írt abban a nyílt levélben, amely a Corriere della Sera napilapban jelent meg csütörtökön.

2021. július 01. 22:44
null

Matteo Salvini hangsúlyozta, hogy Lengyelország és Magyarország a Liga által is képviselt Európa „teljes jogú tagja, és az EU-val szembeni kritika nem a nácizmus éltetése, hanem a szabadság és a demokrácia kifejezése, ami a totalitárius rendszerek legyőzésének köszönhető.”    

A Liga kormánypárt vezetője a Corriere della Sera szerdán megjelent, az európai jobboldali erők és a populizmus kapcsolatáról szóló vezércikkére reagálva írta a nyílt levelet.

„Szövetségeseink az európai szigorral szemben” címmel. Matteo Salvini úgy vélte, a legnagyobb olasz napilap „elszakad a valóságtól”, amikor az olaszokat és európaiakat foglalkoztató munkanélküliség, az egészség megőrzése, a szegénység, az adópolitika, az oktatás, az igazságügy helyett a nácizmusról és a fasizmusról ír Lengyelországgal és Magyarországgal kapcsolatban.    

„Az az Európa, amelyet szeretek, szabad és demokratikus (..) és ennek az Európának teljes jogú tagja Magyarország és népe, valamint Lengyelország és népe” – tette hozzá Matteo Salvini. Salvini emlékeztetett, hogy Orbán Viktor pártja évekig az Európai Néppárt (PPE) tagja volt.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. július 02. 07:30
A deep state által az Eura kényszeritett beteges őrület egyik fegyelmező "hatalma" a "kozmopolita" sajtó -láthatóan "olaszban" is-amely repteti a megbélyegzést (és ha kell,a torzitast,hirhamisitást is)-ami a gazdái érdeke. Emlékezzünk. A mi Patkány "elnök urunk" is 1 olasz lapban tette közzé a magyariakat gyalázó szösszenetét. Semmi sem csak úgy van magátol ebben a műfajban.
filamer
2021. július 02. 05:08
Ha az EU annyira tökéletesen fog valaha is dolgozni, hogy az EU minden polgára elégedett lesz a munkájával, akkor okafogyottá válnak az EU-t bíráló, ámbár megalapozott kritikák. DE ADDIG ??? Stella Kyriakides állítólag korrupt, de haja szála sem görbülhet neki... Vera Jourová állítólag a rémhírek kitalálója és első számú beteges terjesztője, és neki sem görbül meg egyetlen hajszála sem. És még hányan vannak Brüsszelben, akiket senki sem szokott meggyanúsítani GRÁL-lovagi jellemmel
DE JÓ
2021. július 02. 00:56
Az Európai Uniót senki nem hatalmazta fel a nemzetállamok felszámolására, és a nemzeti szuverenitás megszüntetésére, a nemzetállamok nem ezzel a céllal csatlakoztak az EU-hoz. Ennek ellenére az EU jelenleg ezt tekinti a legfontosabb feladatának. Az EU mára a hatalmuktól megrészegült ideológiai inkvizítorok foglya lett, és a fontos és valós kérdések helyett (északi elöregedés, déli munkanélküliség, Covid, mezőgazdasági és energetikai jövő, stb.) kizárólag az ideológiai boszorkányüldözéssel foglalkozik. Hogy is hívták azt az országot, amelyet sok nyelvű és kultúrájú népek alkottak, amelyet senki által meg nem választott párt és állami vezetők vezettek, és amelyben ideológiai diktatúra uralkodott? Tudjuk, ez volt a sikeres Szovjetunió. Most mi készül Európában? Egy sok nyelvű és sok kultúrájú népekből összegyúrt Unió, amit senki által meg nem választott politikusok akarnak vezetni, és amiben ideológiai egyszínűség, magyarul diktatúra uralkodik. Lehet itt hazudozni mindenfélét, de az igazság az, hogy ma Európában egy zöld-kommunista diktatúra építése folyik, éppen úgy a nagytőke támogatásával, ahogyan annak idején Lenint, Trockijt és a többieket is pénzelték. Én nem akarom, hogy a történelem megismételje önmagát, és nem akarom, hogy ezek a körök megszerezhessék a hatalmat. Remélem, elég sokan vagyunk ehhez.
iimre
2021. július 01. 23:40
"Salvini: Az EU-t kritizálni nem nácizmus, hanem a szabadság kifejezése" – Aláírtunk egy csatlakozási szerződést, ami azt jelenti, hogy mindent, amit ma ránk akarnak kényszeríteni, de abban nem volt benne, az jogilag kifogásolható, és nem kell elfogadni. Szóval ez még csak nem is kritika, hanem sima következetesség, önvédelem. szerk. lásd: https://www.parlament.hu/irom39/11729/11729.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!