Sajtóhírek szerint az amerikai katonák távozásáig nem alakul meg az új tálib kormány

2021. augusztus 23. 17:28

Az AFP azt is írja, hogy eddig harmincezer embert menekített ki az Egyesült Államok Afganisztánból.

2021. augusztus 23. 17:28
null

„Az a döntés született, hogy mindaddig nem jelentik be az új kormány megalakulását, ameddig egyetlen amerikai katona is jelen van Afganisztánban” – mondta egy iszlamista mozgalomhoz közeli forrás az AFP szerint. Az információt megerősítette a hírügynökségnek egy másik forrás is.

Az AFP ezzel kapcsolatban megjegyezte: a tálibok hétfőn visszautasították Joe Biden amerikai elnök hétvégi felvetését, amely szerint lehetséges lenne, hogy amerikai katonák maradjanak még néhány napot az augusztus 31-i határidőn túl, befejezendő az evakuálási folyamatot.

Eddig harmincezer embert menekített ki az Egyesült Államok

„A válasz nem, ellenkező esetben következményekkel kell számolni” – mondta Szuhail Sahín tálib szóvivő a Sky News brit televíziós csatornának nyilatkozva. A Fehér Ház vasárnapi tájékoztatása szerint mintegy 30 ezer embert menekített ki augusztus 14. óta Afganisztánból az Egyesült Államok, amely további mintegy 15 ezer amerikai, illetve mintegy 50-60 ezer afgán menekültet tervez kimenekíteni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. augusztus 24. 05:51
No persze! Ha kiderülne, hogy kikből áll majd a kormány, mi a célja, a programja, akkor lehet, hogy még az agyalágyult amerikai elnök is visszaküldené a hadat Afganisztánba ahelyett, hogy végleg kivonulnának. Úgy tűnik itt is bejön a régi okosság, a barátaimtól ment meg Uram engem, az ellenségeimmel magam is elbánok. Itt a legrosszabb eset fordult elő, sem a barátoktól nem mentették meg őket, sem az ellenségeikkel nem tudtak elbánni. Utóbbihoz ugyanis akarat és elszántság szükséges. Allah emlegetése és napi huszonhárom ima is kevés s szabadság kivívásához, pláne ha nem is igazán akarják.
annamanna
2021. augusztus 23. 18:04
MIT ADTAK NEKÜNK A RÓMAIAK? https://www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs Reg: – Elvették mindenünket a nyomorultak, kiszipolyoztak minket. És nem csak minket, apáinkat is. És apáink apáit is. Loretta: – És apáink apáinak apáit is. Reg: – Igen. Loretta: – És apáink apáinak apáinak az apáit is. És... Reg: – Jól van, Stan, ne lovald bele magad. És mit adtak nekünk mindezért cserébe? Xerxes: – Vízvezetéket. Reg: – Mit? Xerxes: – Vízvezetéket. Reg: – Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz. 3. katona: – És a csatornázást. Loretta: – Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, milyen volt a város előtte! Reg: – Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták. Matthias: – És az utakat. Reg: – Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól... Katona: – Öntözés. Xerxes: – Gyógyászat. 2. katona: – Oktatás. Reg: – Jó, jó, elég volt. Elég. 1. katona: – És a bor. Francis: – Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor. Katona: – Népfürdők. Loretta: – És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg. Francis: – Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez. Reg: – Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk? Xerxes: – Békét hoztak... Reg: – Ó, békét... Demagóg!
annamanna
2021. augusztus 23. 18:03
"számít Oroszország és a szomszédos országok támogatására az ország helyreállításában." Mit kell ott helyreállítani? A sivatag pusztaságot? Le kell rombolni a 6 milliós Kabult, amit nyilván az elmúlt 20 évben az amcsik a félelmetesen odaöntött ezermilliárd dollárjaikkal kiépítettek? Vagy fordítva van? Mindezt a tálibok építették fel még korábban, és az amcsik 20 év alatt felélték a jólétet?? Mit kell ott helyreállítani? Vagy esetleg az van, hogy eddig - az amcsik miatt - jól működött a közigazgatás, a rendvédelem, egyáltalán egy épkézláb államiság, és ez most egyik pillanatról a másikra összeomlott, és a kecskebaszók, akik SZABADSÁGHARCOSOK, AZ ISTEN KATONÁI, az igazság bajnokai stb.... szóval ezeknek fingjuk nincs semmiről, és képtelenek egy állam működtetésére??? Csinálják az oroszok, akik ellen tíz évig harcoltak??? Talán tanuljanak meg írni-olvasni, végezzenek egyetemeket és hajrá! Na meg mindenki mást is rohamtempóban oktassák, képezzék! Vagy a legjobb lesz, ha visszahívják a NATO-csapatokat!
Gintonic68
2021. augusztus 23. 17:50
Hová viszik az afgánokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!