CDU-s képviselő: Ha marhákra van felső limit, bevándorlókra miért nincs?

2021. augusztus 13. 16:02

Hans-Jürgen Irmer szavai óriási felháborodást okoztak a Zöldeknél és a szociáldemokratáknál is.

2021. augusztus 13. 16:02
null

Nem mindennapi kampányvideóval jelentkezett a választás előtt Hans-Jürgen Irmer, német Kereszténydemokrata Unió (CDU) hesseni képviselője. A videót a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) marburgi önkormányzati képviselője, Liban Farah tette ki Twitterre” – vette észre az Azonnali.

A felvételen Irmer többek között arról beszél, hogy valakinek végre a „normális, fehér emberekkel” is foglalkoznia kellene a politikában. Ezután felvetette, hogy ha a német Zöldek a mezőgazdaságban is megkövetelik, hogy istállónként legyen egy felső határ, és ez működik a szavasmarhatartásban, akkor miért nem követelnek felső limitet a bevándorlók behozatalára is.

A videót nagy felháborodást követte Németországban, bár eddig a kereszténydemokrata párt nem szólalt meg az ügyben, nem ítélték el rangidős képviselőjüket.

A CDU ellenfelei azonban siettek hangot adni a felháborodásuknak: a Hessent a CDU-val közösen kormányzó helyi Zöldek frakcióvezetője, Jürgen Frömmrich például a megszólalással kapcsolatban úgy fogalmazott, „az, hogy embereket marhákhoz hasonlítanak, alapvetően ellenkezik az emberiesség legalapvetőbb elveivel is.”  Hozzátette: bárki, aki a magát kereszténynek valló CDU-ban politizál jelenleg „elszégyellheti magát egy ilyesféle szófosás hallatán”.

A Zöldek mellett az SPD és a Linke is elítélte Irmer mondatát.

Később reagált az ügyre az érintett is. Irmer szerint a választási kampány miatt egyszerűen szándékosan félreértelmezik azt, amit valójában mondott. A CDU-s politikus nem érti a felháborodást, csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy mind az állatkereskedelemben, mind a bevándorlásban kellenek az értelmes, racionális szabályok.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2021. augusztus 28. 10:42
Szerintem igaza volt a politikusnak
olajfa1
2021. augusztus 14. 10:43
Sajnos nincsen felső limit a MARHÁKRA SEM! Legalábbis az marha libsi-bolsi zöld MARHÁK SOKASÁGA VAN A PARLAMENTEKBEN!
zuriktodor
2021. augusztus 14. 08:30
az öregnek annyi. élve ledarálják.
Weltumsegler Jonatán
2021. augusztus 13. 22:42
Csúnya dolog volt a bevándorlókat marhákhoz hasonlítani. Szebb lett volna, ha csótányokat mond inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!