Egy puma karmai közül mentette meg kisfiát egy anya Kaliforniában

2021. augusztus 30. 10:03

A ragadozó keresztülrángatta a gyereket a gyepen, ám a fiú édesanyja kirohant a házból és puszta kezével kezdte ütni az állatot.

2021. augusztus 30. 10:03
null

Egy puma karmai közül mentette meg az otthonuk kertjében játszó ötéves fiát egy anya Kaliforniában. A fiú a Los Angelestől nyugatra fekvő Santa Monica-hegységben, Calabasasban lévő otthonuk kertjében játszott, amikor a ragadozó rátámadt - írja a BBC hírportálja. A puma keresztülrángatta a gyereket a gyepen, ám a fiú édesanyja kirohant a házból és puszta kezével kezdte ütni az állatot, amíg az el nem engedte a fiát.

A gyerek a fején és a felsőtestén szenvedett sérüléseket, de az állapota stabil.

Egy Los Angeles-i kórházban ápolják. Patrick Foy, az amerikai hal- és vadvédelmi szolgálat kaliforniai részlegének szóvivője elmondta, hogy az édesanya „egyértelműen megmentette fia életét”.    

A kiérkező vadvédelmi szakemberek nem messze a támadás helyszínétől rábukkantak egy pumára, amelyről a viselkedése alapján azt feltételezték, hogy az támadhatott a fiúra, ezért lelőtték. A DNS vizsgálat nem sokkal később igazolta a feltételezést. Észak-Amerikában nagyon ritkák az ember elleni pumatámadások. A mostani támadásban érintett állat fiatal példány volt, amely a szakértők szerint még tanulta, hogy miként kell vadászni és gondoskodnia saját magáról.

(MTI)

Fotó: Pixabay

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 30. 18:12
A tigrises sztorit nem találom, de egy hasonló: "Hibrid farkas támadhatott rá két udvaron játszó gyerekre A gyerekek a szabadban játszottak, amikor a farkas rájuk támadt. A szülők mindkét esetben hamar elkergették az állatot, de az addigra megharapta a gyerekeket a lábukon. Sebeiket kórházban ellátták, azóta már ki is engedték őket. A hatóságok szerint mindkét esetben ugyanaz a farkas támadt. Az állatot egy vadász lelőtte, jelenleg DNS-vizsgálatot végeznek rajta. Ökológusok szerint nem kizárt, hogy farkas és kutya keveréke." https://www.bumm.sk/turmix/2018/07/03/hibrid-farkas-tamadhatott-ra-ket-udvaron-jatszo-gyerekre
Trüpéma
2021. augusztus 30. 16:07
Ami történt, az valószínűleg maximum 60 másodperc lehetett összesen. Eszköz- és fegyverhasználat, gondolkodás nem történt - emiatt időben érkezett a segítség. Az anya ösztönösen cselekedett, tessék: igazi ösztönlények is vagyunk. Köszönet a vadászoknak, remélem odaajándékozzák a kisfiúnak a bőrét!
annamanna
2021. augusztus 30. 15:46
Egy hasonló sztoriról hallottam már, ami ennél sokkal rosszabbul végződött, ott egy tigris támadt két játszó kisgyermekre (a konkrét helyszínt nem tudom, de a család "europid" volt), és az anya hirtelen egy botot felragadva rohant rá a tigrisre. A gyerekek megmenekültek, az anya meghalt. Mellesleg persze sajnálom, hogy lelőtték a pumát, mert szerencsétlen nem bűnöző, nem is okozott túl nagy kárt, de hát ez van. Ennél jobban lehetetlen, hogy az ember együttműködjön a természettel. Soha nem voltunk és soha nem is leszünk csupán egy evolúciós faj, ami idáig evickélt. Reménytelen óhaj az, hogy "Vissza a természetbe", mert nem onnan jöttünk. Az ember természetfölötti lény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!