Már a német balliberálisok is nyomásgyakorlással akarják oltásra ösztönözni az oltatlanokat

2021. augusztus 03. 11:34

Bár viszonylag jól áll Németország átoltottság terén, de a német politikai, gazdasági és médiaelit negatív társadalmi nyomásgyakorlással akarják kikényszeríteni az oltást.

2021. augusztus 03. 11:34
null

Németországban már mindenki az oltatlanokat győzködi – derült ki az Azonnali cikkéből. Wolfgang Schäuble, a CDU politikusa, korábbi pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a társadalmi nyomás nem elvetendő, s hogy legyen rossz lelkiismerete mindenkinek, akik nem oltatják be magukat. Winfried Kretschmann Baden-Württemberg zöldpárti miniszterelnöke figyelmeztette az oltatlanokat, hogy bizonyos dolgok kényelmetlenek lesznek számukra. Helge Braun, Merkel kancellári hivatalát vezető CDU-s politikus azzal fenyegetett, hogy a negyedik hullám alatt a nem beoltottaknak kevesebb szabadság áll majd rendelkezésre.

A berlini balliberális Tagesspiegel úgy fogalmazott: 

annyira kényelmetlenné kell tenni az oltatlanok életét, amennyire jogilag csak lehet”.

Németországban az elmúlt hónap során emelkedésnek indult az új esetek száma, ám még mindig „csak” az első hullám számainál járnak. A német lakosság 52%-a teljesen beoltott, 9% csak egy oltással.

Nyitókép: A koronavírus terjedésének megakadályozását szolgáló korlátozások ellen tüntet egy nő 2021. augusztus 1-jén. A nő fején lévő vödör felirata: Abszolút biztonság a hülyeségvírus ellen.
MTI/AP/dpa/Fabian Sommer

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2021. augusztus 03. 23:53
Zsidók, kulákok, oltatlanok, ... Az oltatlanokra fontos szerep hárul. Megvan a kisebbség - minden baj forrása - akire rá lehet fogni a járványt, miután semmilyen pótcselekvés nem használt. Megoldás a szájmaszk volna: beletömni a hablatyolók szájába, aztán visszakergetni őket a laboratóriumokba.
Tiszafa
2021. augusztus 03. 14:10
Nem értem miért nem lehet ezt az oltás kérdést simán megoldani? Nézzük csak. 1) Ez egy fertőző betegség, tehát aki nem oltatja be magát, az jelentősen jobban veszélyezteti a társadalom többi tagját, mintha be lenne oltva. 2) Igen is vannak egyéni jogok, amiket figyelembe kell venni, tehát nem lehet csak úgy kötelezővé tenni mindenkinek, pláne azoknak nem, akiket eü okok miatt nem lehet oltani. 3) A nem oltakozók több mint fele csak lustaságból, politikai ellenállásból, meg egyéb nem szakmai okból utasítja el az oltást. A megoldás csak felnőttekre vonatkoztatva: Az állam (bármelyik állam) minden eddig nem oltakozónak felajánl 2 időpontot, meg választási lehetőséget a vakcinák között. Ezen felül kötelezi a munkaadókat, hogy tegyék lehetővé a munkavállalójuknak az oltáson való részvételt. Ha mindezek ellenére nem oltatja be magát valaki, s az illető később a covidban (és csak a covidról van szó) megbetegszik, no annak a teljes kezelési költségét ki kell számlázni! Fizesse meg a gyógyításának teljes költségét. ha nem volt neki jó a teljesen ingyenes oltás kétszer is, akkor adandó alkalommal fizessen! Állítom, hogy az eddig nem oltakozók 70%-a nyomban beoltatná magát, amivel egy ország oltotsági rátája ugrás szerűen megnövekedne, ami sok minden másra is rendkívül pozitívan hatna. Nem kell itt szarozni, meg rimánkodni..., és az agyon ajnározott demokráciának is be lenne fogva a pofája.
Jandera
2021. augusztus 03. 14:02
A globalisták erőltetik a kísérleti vakcinák beadását, az egész emberiséget be akarják sokszorosan oltani. A világon leginkább a balliberálisok szolgálják ki feltétlenül a globális elitet. A kormányok kényszerpályán vannak, a Pfizer maffiaszerű módszerekkel kényszerítette bele a nemzetállamokat a számukra teljesen előnytelen vakcinaszerződésbe. Nagyon kicsi a nemzetállamok mozgástere a járvány kezelésében. A protokollt a WHO diktálja, az oltási tempót pedig a gyógyszergyártók "szakemberei". Franciországban már orvosakat börtönöznek be, hiába mondanák azt kíváló magyar, francia, német stb Covid osztályon dolgozó orvosok, hogy más gyógyszerekkel, más protokollal eredményesebben gyógyítható a Covid, egyszerűen nem térhetnek le a globalisan kijelölt protokoll útjáról. Az albániai vakcinaszerződésekben például azt is megszabta a pfizer, hogy az ország akkor sem térhet el a szerződéstől, ha létezik a vírusra a vakcinán kívül egyéb hatásos gyógymód.
1Szkeptikus
2021. augusztus 03. 13:49
Az oltottak is fertőznek? Mert ha igen, akkor hagyjuk kissé lazábban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!