Merkel: A migráció nem akut téma

2021. augusztus 24. 20:29

A tálib fordulat miatt az Afganisztánból a szomszédos országokba irányuló migráció „pillanatnyilag nem akut téma” – jelentette ki Angela Merkel.

2021. augusztus 24. 20:29
null

A kancellár Berlinben a hét vezető ipari hatalmat összefogó G7 csoporthoz tartozó országok vezetőinek tanácskozása után kiemelte, hogy Németország szükség esetén készen áll az együttműködésre a menekültek ellátásában az Afganisztánnal szomszédos országokkal, akár Iránnal is

Elmondta, hogy Németország felfüggesztette az afganisztáni fejlesztési programokat, azonban az ENSZ úgy döntött, hogy munkatársainak egy részével és a helyi segítőkkel folytatják a munkát.

Ezért most az ENSZ szervezeteit, köztük a menekültügyi főbiztosságot (UNHCR) kell támogatni,

és mindenekelőtt gondoskodni kell arról, hogy a kabuli repülőtér működhessen polgári repülőtérként, különben nem tudják bejuttatni az országba a segélyszállítmányokat, például a gyógyszereket – mondta Angela Merkel.

Ismertette: Németország 100 millió euró azonnali támogatással járul hozzá a humanitárius segítségnyújtáshoz, és további 500 millió eurót is elkülönít erre a célra.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Getty Images/Omer Messinger

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. augusztus 25. 19:32
Akut volt, de 2015-ben krónikussá tetted.
nyugalom
2021. augusztus 25. 09:53
Jobb lenne, ha mar csak búcsúzkodna!
rókabácsi
2021. augusztus 25. 08:52
MERT ANNAÁL IS RÉGEBBI KELETŰ!
Búvár Kund
2021. augusztus 25. 07:32
Irtam már én tegnap is a g7 tanácskozásnál... Előbb megtárgyalják, hogy mikor tárgyalnak arról, hogy mikor tárgyalják meg, hogy mit csináljanak majd a sok menekülttel... Mindezt azért húzzák, hogy majd vagy megoldják maguktól a frontországok, otthon meg lehet magyarázkodni majd, hogy "hát mi már kénytelenek vagyunk beengedni, mert már itt vannak, és a háborúba meg csak nem küldjük őket vissza!" Hat éve ez a recept...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!