A visegrádi négyek közül Magyarország lakosai értékelték a legjobbra a kormány járványkezelését

2021. szeptember 09. 10:44

A legrosszabb bizonyítványt a szlovákok állították ki kormányukról.

2021. szeptember 09. 10:44
null

Nemrég hozta nyilvánosságra a pozsonyi IVO intézet azt a közvélemény-kutatást, amely azt vizsgálta, miként vélekednek a visegrádi négyek az Európai Unióról (EU), illetve hogyan ítélik meg a kormányaik koronavírus-járvány elleni védekezését. A felmérés idén tavasszal, a harmadik hullám idején készült.

A pandémia kezelését illetően a kormány teljesítményét idehaza értékelték a legjobbra,

a legrosszabb bizonyítványt pedig a szlovákok állították ki Igor Matovic kabinetje számára, aki a koalíciós válság után le is mondott a miniszterelnöki tisztségéről.

A európai uniós tagság kapcsán a csehek a legpesszimistábbak, csupán a megkérdezettek 41 százalék szerint „jó dolog” az unió, Szlovákiában viszont 57, Magyarországon 59, Lengyelországban pedig 68 százalék volt ugyanezen a véleményen.

Nyitókép forrása: MTI/Komka Péter 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 09. 13:15
Átlagos értékelés. Jók vagyunk mindnyájan V4-k
Lombi
2021. szeptember 09. 12:01
Akkor valószínű, hogy nálunk kezelték a legjobban a járványt. De ez már kiderült egy összeurópai vizsgálatból is. Ha igaz hogy fej-fej mellett van a kormány és az ellenzék, akkor bizony az ellenzéki szavazók egy része is elégedett vele.
Theorba
2021. szeptember 09. 11:39
Jereváni Rádió, Budapest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!