Ted Cruz megerősítette: indulna a republikánus elnökjelöltségért 2024-ben

2021. december 23. 18:14

A 2016-os előválasztáson második lett, közvetlenül Donald Trump akkori elnökjelölt mögött.

2021. december 23. 18:14
null

Ted Cruz texasi szenátor egy szerdai interjúban hangsúlyozta, hogy nagyon jó eséllyel indul a 2024-es republikánus elnökjelöltségért, mivel a 2016-os előválasztáson második lett közvetlenül Donald Trump akkori elnökjelölt mögött – jelentette a Politico című amerikai napilap szerda este.

A cikke szerint az interjút a The Truth Gazette című konzervatív hírportál alapító-főszerkesztője, a 15 éves Brilyn Hollyhand készítette. A portált a Donald Trump volt elnökkel szívesen fotózkodó Hollyhand 2017-ben  alapította, mint nyilatkozta, a sok „fake news” miatt, és a ma már hírlevélből hírportállá fejlődött orgánum több ezer előfizetővel dicsekedhet.

Ted Cruzzal készített interjújában Hollyhand felvetette, hogy vajon a texasi szenátor ismét indulna-e a Fehér Házért folyó küzdelemben, Cruz úgy válaszolt: „Abszolút. Egy szempillantás alatt. 2016-ban, amikor elindultam, nagyon sűrű volt a mezőny, 17 jelölt volt versenyben – nagyon éles verseny volt. És második lettem.

Történelmi távlatban nézve szinte mindig a második helyezettből lesz a következő elnökjelölt. Igaz volt ez Nixon, Reagan, McCain vagy Romney esetében is”

– tette hozzá a texasi konzervatív politikus.

Ted Cruz kapta a második legtöbb szavazatot a Republikánus Párt 2016-os elnökjelölt-állító küldöttgyűlésén Clevelandben, ahol támogatóinak egy csoportja megpróbálta kisiklatni Donald Trump elnökjelöltségét, felborítva ezzel a hivatalos menetrendet. Cruz szenátor akkor nem is volt hajlandó a fő műsoridőben sugárzott beszédében hivatalos támogatásáról biztosítani Trumpot, inkább arra biztatta a republikánusokat, hogy „szavazzanak a lelkiismeretük szerint”. Két hónappal később azonban a szenátor már bejelentette, hogy Trumpra fog szavazni az elnökválasztáson Hillary Clinton, demokrata párti jelölttel szemben.

Az elmúlt években Ted Cruz Trump lojális szövetségesévé vált az amerikai kongresszusban. 2018-ban újraválasztották szenátorként, miután legyőzte kihívóját, Beto O'Rourke akkori demokrata párti képviselőt, aki a szenátori helyért folyó versenyt övező országos figyelemnek köszönhetően 2020-ban elindult a demokrata elnökjelöltségért is. Beto O'Rourke jelenleg Greg Abbott texasi republikánus kormányzó kihívója 2022-ben.

(MTI)

Nyitókép: Alex Brandon / POOL / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya66
2021. december 24. 15:15
Nekem mindegy, hogy melyikősüket indítja a párt, csak nyerjen! Cruz-nak mondjuk már a vezetékneve is szimpatikus. (Cruz=kereszt)
Gyzoltan
2021. december 24. 11:26
Már tettem fel ezt a cionista önvallomást, ami nagyjából az 1970-es évekre vonatkozott: "Az izraeli titkosszolgálat csápjai elértek az amerikai élet minden területére, nem valami baljós módon, mint ahogyan néha az ellenségei állították, hanem nyugodt, folyamatos formában, ami felölelte az emberekkel való barátkozást, a befolyásolásukat, lobbyk kialakítását és információk gyűjtését. Ez a befolyásolás kiterjedt az USA kongresszusára és a szenátusra, a Pentagonra, a védelmi és az elektromos iparra, a kutatólaboratóriumokra és olyan zsidó orientációjú szervezetekre mint a Rágalmazás Elleni Liga, a Zsidó Védelmi Bizottság, Szövetség Izraelért és a Zsidó Filantrópok Föderációja. Ezeknek a testületeknek némelyike fedőszervéül szolgált az információgyűjtésnek és csak kevés olyan kongresszusi bizottság létezik, amelyiknek valamelyik tagja vagy asszisztense ne látná el az izraeli hálózatot fontos anyaggal." -és így tovább... Érdekes lehet, hogy Trumpnak is ezekkel az "antifa" szervezeteknek álcázott ügynöki sereggel volt gondja... Nyilvánvaló, hogy 1970 óta a zsidó kis-gömböc, nem csak felfalta, hanem részben meg is emésztette Amerikát, s nem sok esélye maradt függetlensége helyreállításához... Sürgősen ha nem lépnek, akkor hamarosan ők is azon morfondírozhatnak, hogy a zsidó befolyás domináns, avagy hegemonikus?!
Robur
2021. december 23. 20:39
Tramplinál csak normálisabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!