Ferenc pápa százezer euróval segíti a migránsokat a fehérorosz-lengyel határon

2022. január 18. 21:35

Az összegből jut a Lengyel Karitász katolikus szervezet támogatására is a Lengyelország és Fehéroroszország határán kialakult migrációs válság kezelésére.

2022. január 18. 21:35
null

Ferenc pápa százezer eurós támogatásról döntött a Lengyelország és Fehéroroszország között feltartóztatott migránscsoportok számára – jelentette be a Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában elnevezésű vatikáni hivatal kedden. A közlemény hozzátette, hogy az összegből jut a Lengyel Karitász katolikus szervezet támogatására is a Lengyelország és Fehéroroszország „határán kialakult migrációs válság kezelésére”

Ezzel egy időben Ferenc pápa ugyanekkora összeggel, további százezer euróval segíti a Rai tájfun sújtotta Fülöp-szigetek lakosságát is.  A pénzt a helyi egyházon keresztül a szigetország legtöbb kárt szenvedett egyházmegyéibe juttatják el.    

A vatikáni sajtóiroda vezetője, Matteo Bruni bejelentette, hogy a pápa két legközelebbi munkatársa, Pietro Parolin és Edgar Pena Parra koronavírus-tesztje pozitív lett. Parolin bíboros államtitkár tünetei enyhék, Pena Parra helyettes államtitkár pedig tünetmentes. Jelenleg mindketten elkülönítették magukat és otthonukban vannak. 

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2022. január 19. 19:45
Szentatyám 100 000 euróból vett volna inkább repjegyet, és visszamentek volna a saját hazájukba. Még valami kis zsebpénzt is küldhetett volna nekik !
Kristály
2022. január 19. 15:35
Most milyen büntetés fog következni Olaszországnak ezért a tettért ????
elfogulatlan
2022. január 19. 13:10
Ez egy értelmetlen hír, mivel 36 milló forintnyi euróval még 1 migránscsaládon sem lehet segíteni, nemhogy több tízezren... Mire költik ezt a pénzt? Ebből egy kislakást sem lehet venni Budapesten.
u.cserkész
2022. január 19. 11:23
Na ezért nem dobok be pénzt a templomi perselybe. Rossz helyre kerülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!