Lelőttek két rendőrt egy közúti ellenőrzésen Németországban

2022. január 31. 08:51

A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt. 

2022. január 31. 08:51
null

Lelőttek két rendőrt közúti ellenőrzés közben Németországban hétfőre virradóra, az eset háttere ismeretlen, az elkövetőt vagy elkövetőket keresik. A kettős rendőrgyilkosság az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban.

 A helyi rendőrkapitányság közleménye szerint hajnali 4 óra 20 perc körül forgalomellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, aki rutin járőrszolgálatot teljesített. A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt. A környéket – Mayweilerhof és Ulmet település térségét – lezárták, és „intenzív” keresést indítottak. 

„Az elkövetők vagy a szökéshez használt jármű leírása nem áll rendelkezésre, a menekülés iránya szintén ismeretlen” – áll a közleményben, amelyben arra kérték a környéken autózókat, hogy ne vegyenek fel stoppost. Figyelmeztettek: legalább egy feltételezett elkövetőnél fegyver van.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció (Pixabay)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dieterfuchs
2022. január 31. 19:57
https://www.mimikama.at/aktuelles/oeffentlichkeitsfahndung-tatverdaechtiger-stellt-sich-der-polizei/
dieterfuchs
2022. január 31. 19:57
Andreas Johannes Schmitt volt szarok a szemelyisegi jogaira Neukirchenben üzemeltet pékséget és vadhúskereskedést. már fel is adta magát
Senki Alfonz
2022. január 31. 18:06
A hatórási német hírek szerint egy 38 éves és egy másik gyanúsítottat is őrizetbe vettek Sulzbachban.
savrena
2022. január 31. 17:42
Legújabb információk szerint egy orvvadászt igazoltattak. A fickó papirjait megtalálták a helyszinen. Az biztos hogy a német rendőr, ellentétben az amerikaival, nem feltételezi alapból hogy az igazoltatottnál fegyver van. Ez persze változhat. A rendőrök állitólag annyit még leadtak rádión hogy "die schiessen", ami annyit tesz hogy több tettes volt. Mandiner! A scharfes ss is ASCII karakter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!