Washington kitilthatná az LMBTQ-ideológiával egyet nem értőket Amerikából

2022. február 11. 19:00

Nem engednék be Amerikába az LMBTQ-emberek jogait megsértő külföldieket egy alsóház által elfogadott törvényjavaslat szerint, amit sokféleképp lehet értelmezni.

2022. február 11. 19:00
null

Elfogadta a washingtoni törvényhozás alsóháza azt a Global Respect Act nevű törvényjavaslatot, ami lehetővé tenné a vízum és a belépés megtagadását azoktól, akik valamilyen LMBTQ-ellenes cselekményben érintettek, vagy bűnrészesek az LMBTQ-emberek emberi jogainak megsértésében – írja a The Hill.

A homoszexuális David Cicilline demokrata képviselő által benyújtott törvényjavaslatot  227-206 arányban fogadta el a képviselőház, és még el kell fogadnia a szenátusnak is, hogy életbe lépjen.

Megszavazta a javaslatot hat republikánus képviselő is.

Az érintettek neveit egy rendszeresen frissített adatbázisban tartanák nyilván, és a külügyminisztériumban legalább egy alkalmazottnak ennek figyelésével kellene foglalkoznia. 

A demokraták, főleg vezetőjük, Nancy Pelosi szerint mindez az LMBTQ-emberek egyenlőségét és méltóságát szolgálja, és elsődleges célja a tevőleges bűncselekményt elkövetők kizárása lehet. 

Ugyanakkor Claudia Tenney republikánus képviselő nyugtalanító kérdéseket tett fel az alsóháznak: vajon

a pápát sem engedik be az országba, ha ellenzi a melegházasságot?

Ha a szülők ellenzik gyermekük nemváltó operációját, az vajon kegyetlenségnek számít-e majd? Mi van a vallásszabadsággal? Hozzátette: a „bűnrészesség” („complicit”), valamint a „kegyetlen és megalázó” megfogalmazás túlságosan tág, azaz sokféle módon érthető, így a törvény a pusztán a szólásszabadság adta jogukkal élve kritikát megfogalmazók ellen is felhasználható.  

A Joe Biden-féle Fehér Ház múlt héten jelezte, hogy támogatja a törvényjavaslatot.

 

Nyitókép: Felvonuló a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok tüntetők Pristinában 2019. október 10-én. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. február 13. 09:00
Akkor lehetne az ENSZ közgyűlésre érkezőkkel kezdeni. Van még pár ország a világon, ahol a melegek még nem élveznek plusz jogokat. Felteszem ezen országok képviselői esetén fennáll a bűnrészesség
Benedek Zsolt
2022. február 13. 01:06
Hajrá heterók: https://player.hu/kult/kazumi-squirts-meredek-elso-randija :))) Kazuminak https://estihirlap.online/2021/08/23/milliokat-fizetett-tokeletes-fenekeert-a-plasztikafuggo-modell-mara-ulni-sem-tud/ megbocsájtok de Daniel Roxinnak nem: https://www.youtube.com/watch?v=CZk0jD3jqEw
Fila2020
2022. február 12. 13:09
Elképesztő állapotban van a világ vezető hatalma! A következő lépés az amerikai állampolgárság megfosztása a nekik nem tetsző személyek esetében.
Besenyő István újratőtve
2022. február 12. 08:37
"Washington kitilthatná az LMBTQ-ideológiával egyet nem értőket Amerikából" Rendben, de akkor az LMBTQ-sok sem léphetnének ki Amerikából. Mind nekik adjuk őket. ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!