Kilép a Lukoil felügyelőbizottságából a volt osztrák kancellár

2022. március 05. 07:25

Az orosz cég – amely Oroszország második legnagyobb vállalata – igazgatótanácsa csütörtökön adott ki közleményt, melyben a fegyveres konfliktus mielőbbi befejezésére szólított fel.

2022. március 05. 07:25
null

Ukrajna megtámadása miatt kilép a Lukoil orosz olajvállalat felügyelőbizottságából Wolfgang Schüssel egykori osztrák kancellár - közölte maga a politikus az APA osztrák hírügynökséggel pénteken. „Mindig is elkötelezett voltam amellett, hogy az EU és Oroszország között konstruktív kapcsolat legyen, de Ukrajna erőszakos lerohanásával, a gátlástalan harcmodorral és civilek bombázásával Oroszország átlépett egy bizonyos határt” – fogalmazott az egykori politikus, világossá téve, hogy utolsó munkanapjait a háború befejezésére felszólító nyilatkozat kidolgozásával töltötte a cégnél.

A Lukoil igazgatótanácsa csütörtökön adott ki közleményt, melyben a fegyveres konfliktus mielőbbi befejezésére szólított fel. A Lukoil Oroszország második legnagyobb vállalata a Gazprom után, és a legnagyobb olyan cég az országban, amely nem állami tulajdonban van. Csaknem 80 milliárd dolláros bevétele van, és több mint 100 ezer embert foglalkoztat. A Lukoil és leányvállalatai 28 országban vannak jelen. Schüssel a jobbközép Osztrák Néppárt politikusaként 2000-től 2007-ig volt osztrák kancellár.

Christian Kern, aki szociáldemokrata politikusként vezette Ausztriát 2016 tavaszától másfél éven át, az orosz támadás első napján mondott le az RZD orosz vasúttársaság felügyelőbizottsági tagságáról.

(MTI)

(Fotó: Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár beszél az akkor 85 éves Helmut Kohl volt német kancellár tiszteletére rendezett nemzetközi konferencián a Pesti Vigadó dísztermében 2015. június 2-án. A konferenciát a XX. Század Intézet és a Konrad Adenauer Alapítvány szervezte.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. március 05. 18:39
Na, kik is udvarolnak Puty8nnak? Ausztria, biden fia.....!
zakar zoltán béla
2022. március 05. 18:21
azaz giliszta
sirfrancis
2022. március 05. 12:49
Már az is gyomorforgató, ahogy ezek minden skrupulus nélkül elfogadták ezeket a kifizetőhelyeket!
Ildikó99
2022. március 05. 12:33
Minimuma 10000 euró vagy tőbb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!