Die Zeit: Oroszország és Kína megvásárolja vétóembereit

2022. június 24. 11:07

„Természetesen” Orbán Viktorról írt a német lap.

2022. június 24. 11:07
null

A Die Zeit Oroszország és Kína megvásárolja vétóembereit című online véleménycikke szerint a nacionalisták és az autokraták felfedeztek egy nagyon hatékony eszközt a nyugati szövetségek gyengítésére: ha valami nem tetszik nekik, előveszik a vétókártyát. A szerző szerint a „vétóbajnok” Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök blokkolja az Oroszország elleni olajembargóról szóló uniós határozatot. Blokkolja az EU globális társasági adóját, és kritikusan nyilatkozik Kína emberi jogi visszaéléseiről.

Blokkolja a szankciókat Kirill orosz pátriárka ellen, aki támogatja az Ukrajna elleni agressziós háborút – írják. Amikor Orbánnak úgy tetszik, „megbénítja” az EU-t. A NATO-ban Recep Tayyip Erdogan török elnök az állandó blokkoló. Erdogan és Orbán már régen függővé vált Oroszországtól és Kínától. Totalitárius államok tekintélyelvű parancsok teljesítőivé degradálják magukat – véli a szerző.

Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. június 25. 07:01
Megnyugtat benneteket, homo deepstateticusok és brüsselicusok, mert ti így működtök. Ezért is tart ott Európa, ahol. Ellentétben veletek, Orbán Viktor erős, független Európában utazik. Nem egy jenki gyarmaton dolgozik! Rohadt kontinensáruló, liberálfasiszták!
obsitos0
2022. június 25. 00:26
Na, már nemcsak lopik, hanem megfizetődik , baromi gazdag lehet, de mikor fogja felélni, élvezni??????? Vajon mennyire érdekli ez a német lakosságot a jelenlegi és a következő helyzetekben????
misi1962
2022. június 24. 21:53
érdekes pont amerika seggnyalói kritizálnak egy nemzeti érdekeket védő kormányt
szárma
2022. június 24. 19:57
Ezek saját korlátoltságuknak a rabjai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!