Tálib vezető: Nem mindig csak a nők jogaiért kell aggódni, a férfiak is szenvednek

2022. július 09. 12:40

Anász Hakkáni szerint ők az emberi jogok valódi zászlóvivői. Sőt, az állatokat is védik: madarat csak akkor lőnek, ha utána megeszik.

2022. július 09. 12:40
null

Anász Hakkáni, az afganisztáni tálib vezetés egyik tagja interjút adott a Spiegelnek. „Olyan kérdéseket tesz fel, mint egy nyomozó. Vádat fog emelni ellenem? Ne féljen, csak viccelek” – mondta egy ponton az interjúban. A beszélgetés során felmerült az egyéni szabadságjogok kérdése: mint ismeretes, a tálibok tavaly augusztusban, az amerikai hadsereg kivonulása után kerültek hatalomra amikor aztán

a kezdeti igéreteikkel szemben hamarosan felléptek az egyéni szabadságjogokkal szemben.

Megtiltották a lányoknak a középiskolába járást, mindent eltakaró burkát kell viselniük valamint legfeljebb 72 kilométert utazhatnak férfi kísérete nélkül.

„Úgy látszik, elfelejti, hogy az USA támadott meg minket az emberi jogok ürügyére hivatkozva. Mi vagyunk az emberi jogok valódi zászlóvivői. Az emberi jogok hitünk részét képezik. A vallásunk nem csak az emberek, de még az állatok jogait is elismeri. Például csak akkor szabad lelőni egy madarat, ha utána meg is eszi az ember. Ezért hirdettünk amnesztiát, ezért hirdetjük az erőszakmentességet!” – mondta, majd a nők jogaival kapcsolatos kérdésekre azt válaszolta:

Hakkáni ezután azt üzente a németeknek, hogy ne mindig a nők jogaiért aggódjanak, hanem a férfiakéért is. „A férfiak is szenvednek, és végső soron ők alkotják a népesség felét.”

Nyitókép: Stian Lysberg Solum / NTB / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Futrinka
2023. április 27. 21:18
Budapest-Kecskemét 87km tavolság...
Zolotarjov
2022. július 09. 19:51
Amíg a saját területén marad, országot épít, és nem akar a keresztények rovására terjeszkedni, kárt okozni, elfogadom az iszlámot.
DonCiccio
2022. július 09. 16:14
Nem mond hülyeséget
Mag Ányos
2022. július 09. 15:32
És egy tálib vezető kap 28 lájkot 5 nemtetszés ellenében egy normálisnak gondolt felületen. Ez döbbenetes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!