Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Azov ezred: A Dugin lányának meggyilkolásával gyanúsított nő igazolványa egy rosszul kitalált hamisítvány

2022. augusztus 22. 20:51

Az alakulat a Telegramon megjelent közleményében leszögezte: a nő, akit az FSZB a gyilkossággal gyanúsít, nincs és soha nem is volt semmilyen kapcsolatban az alakulattal.

2022. augusztus 22. 20:51
null

Az ukrán nemzeti gárdához tartozó Azov ezred a Telegram üzenetküldő alkalmazáson hétfőn nyilvánosságra hozott közleményében leszögezte, hogy a nő, akit az FSZB a gyilkossággal gyanúsít, nincs és soha nem volt semmilyen kapcsolatban az alakulattal.    

A mariupoli Azovsztal üzem ukrán védői közül hárman sajtótájékoztatót tartottak. Egyikük az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint felfedte, hogy az Azov tagjai katonai igazolványukon terepszínű egyenruhában vannak lefotózva, míg az FSZB által nyilvánosságra hozott iraton a gyilkosság gyanúsítottja a nemzeti gárda díszegyenruháját viseli.

A bemutatott szolgálati igazolvány szerint a nő az ukrán nemzeti gárda 3057. katonai egységéhez tartozik.    

„A 3057. katonai egységhez tartozik az Azov is, de az egység nem minden tagja tartozik az Azovhoz” – közölte az egyik katona. Feltételezése szerint ez egy régi, már nem érvényes igazolvány volt, amelyre az oroszok Mariupol megszállásakor találhattak rá. „Ez komolytalan, egy sebtében összerakott, rosszul kitalált hamisítvány” – jegyezte meg. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az Azovnak egyetlen női tagja sincs. A nemzeti gárda a Facebookon ugyancsak álhírnek nevezte azt, hogy

a gyilkossággal gyanúsított nő, Natalija Vovk valaha is szolgált volna az Azov ezrednél.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2022. augusztus 23. 19:31
Hiába ködösítenek az ítélet már megszületett a parancs már kiadva közeledik a végrehajtás.Az időpont végrehajtásig szigorúan titkos.Terrorra terror a válasz.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 23. 08:23
A lipsik már kiosztottak az ukránoknak egy szabad népirtás kártyát a pakliból. Bárki ellen felhasználható
Rizsa
2022. augusztus 23. 07:01
Az ukik be vannak szarva. Félnek az oroszok bosszújától. Valószínűleg az amcsi meg uniós gazdáik engedélye nélkül cselekedtek. Vagy mert nem a célszemély halt meg. Lecseszték őket.
incze
2022. augusztus 23. 02:03
a mandiner orkok megint nem értik a világot. az azov ezred nem beszart, hanem rámutatott arra, hogy az oroZZok (most épp az fszb) nem mondanak igazat, és bizonyítékként tálalnak egy primitív hamisítványt. (érdeklődőknek itt van néhány apróság, hogy az a "bizonyíték" nemcsak tartalmilag, technikailag is gagyi - https://twitter.com/IssandJumal/status/1561781504975540225) a hölgy annyira nem azovos, hogy egy mariupoli helyi donyecki népköztársaság aktivista felesége - https://twitter.com/antiputler_news/status/1561767622013771776 mi következik ebből? leginkább az, hogy vovk kisasszony nem gyilkos, hanem egy huszadrangú fszb rendezte 007 film szinésznője (persze, valószínűleg fogalma sincs arról, milyen színátéknak lett főszereplője). remélem, észtországban elkapják, és jól kifaggatják, hogy került a segge alá az a pofás mini. az fszb (megint) csapnivaló munkát végzett, kezdem nagyon félteni oroZZorZZágot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!